A MOL Fehérvár FC bolgár válogatott középpályása, Georgi Milanov hazája egik sportportáljának nyilatkozott a magyarországi koronavírus-helyzteről és arról, hogyan készülnek a remélt folytatásra a bajnokságban.

Nagyon nehéz a helyzet Magyarországon is. Nekünk, profi futballistáknak azért is, mert otthon kell lennünk, igazi edzés nélkül. Ez egy teszt mindenki számára, amely reményeim szerint minél hamarabb véget ér majd – mondta Milanov a gol.bg cikke szerint.

Az edzéseket is felfüggesztették, mindenkinek otthon kell készülnie, ehhez kaptunk megfelelő eszközöket is a klubtól.

Mindenki számára javasolt az otthonmaradás, mert egyre súlyosabbak a problémák az országban. A bajnokságot folytatni akarják, de még nem tudni, mikor. A jelenlegi állás szerint – ha nem lesz mégsem folytatás- nem avatnak majd bajnokot sem, de egyelőre nem tudni pontosan semmit. A kijárás nem tiltott Magyarországon és az éttermek, kávézók is nyitva vannak még délután 3-ig. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet segíteni azzal mindenkinek, hogy fegyelmezettek vagyunk, és Bulgáriában is fontos, hogy mindenki egységesen tegyen azért, hogy a járvány ne terjedjen. Kövessük az előírásokat, mert sok hozzátartozónk megszenvedheti a fertőzést. Segítsünk az időseknek és mindenki másnak – tette hozzá a középpályás.

A felcsúti védő még hazutazhatna…

A lap idézi közben Kamen Hadzsievet, a Puskás Akadémia bolgár válogatott védőjét is. A bekk hasonlókról számolt be a magyarországi szituáció kapcsán, mint Milanov,

de azt is elmondta, hogy egyelőre nem tiltott számára sem, hogy esetleg hazautazzon Bulgariába, ám figyelmeztették, hogy erre később már lehet, hogy nem lesz lehetősége, ha esetleg bevezetik a repülési tilalmat és lezárják a határokat.