A grúz SZK Csihura Szacshere volt az aktívabb a két csapat ausztriai edzőmeccsének első félórájában, végül 37 percet kellett várni a félidő legnagyobb fehérvári helyzetére. Ekkor Géresi adott be a jobb szélről, a labda a hosszún érkező Bódihoz került, aki szépen tette vissza középre azt Negonak, ő kapura lőtt négy méterről, Hamzic óriásit védett – számolt be a vidi.hu.

A második félidőben a bemutatkozó Vidi-edző, Henning Berg sorcserét hajtott végre, és több játékost is új poszton próbált ki. Rögtön egy Vidi-helyzettel kezdődött a játékrész: Heffler indította szép labdával Suljicot, a grúzok kapusa kifutott a 16-oson kívülre, Suljic Oliveirának passzolt, aki 19 méterről, kapásból, nem sokkal az üres kapu mellé gurított.

Tíz perccel később aztán megszerezte a vezetést a Csihura Szacshere. Egy jobb szélről érkező beadás jutott el a középen érkező Mumladzehez, akinek közeli lövését hatalmas bravúrral védte Horváth, a kipattanót azonban a grúz játékos már gond nélkül tudta közelről a kapuba lőni (0-1). A Vidi a folytatásban nem tudott már egyenlíteni.

Már elkezdtünk dolgozni azon a játékon, amelyet majd látni szeretnénk a szezon kezdetén, emellett a fizikai terhelés is fontos volt az első mérkőzésen. Néhány új elemet bevezettünk a játékunkba, egyelőre még nem várhattuk, hogy minden száz százalékosan működik majd, de arra jó volt ez a meccs, hogy a két fiatalon kívül minden mezőnyjátékost lássak meccsszituációban is. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből és lépésről-lépésre haladunk majd tovább. Fontos, hogy sérülések nélkül ért véget a meccs, a helyzetek alapján pedig akár nyerhettünk is volna, de most nem ez volt a legfontosabb. Néhány játékos ma nem a posztján szerepelt, ennek több oka is volt. Egyrészt két játékosunk az Eb-n van, másrészt kíváncsiak voltunk arra, hogy páran hogyan teljesítenek számukra új pozícióban – Sejben Viktor például elsőre egészen jó teljesítményt nyújtott jobbhátvédként. Természetesen ahogyan közeledünk majd a fontos mérkőzésekhez, már nem hajtunk végre ennyi változtatást – nyilatkozta Berg a mérkőzést követően.

Videoton – SZK Csihura Szacshere 0-1 (Mumladze 58.)

Videoton FC: Kovácsik (Horváth 46) — Szolnoki (Zsótér 46), Fejes (Stopira 46), Vinícius (Lorentz 46), Nego (Sejben 46) — Bódi (Oliveira 46), Pátkai (Pölöskei 46), Simon (Heffler Tibor 46), Barczi (Suljic 46) — Kovács (Tischler 46), Géresi (Feczesin 46)