“Innen nehéz lesz továbbjutni” felütéssel kezdi cikkét a Sport24, amely szerint a PAOK megint a csúnyábbik arcát mutatta a Vidi ellen, a magyar bajnok pedig nem is játszott igazán jól, mégis nyerni tudott. A lap a Vidi góljáért a svéd középpályást, Pontus Wernbloomot hibáztatta elsősorban, aki előbb egy rossz átadással, majd azzal segítette a fehérváriakat, hogy lemaradt Milanovról. A cikk szerint a görögök a legfőbb fegyverüket, a széleket szinte alig tudták megjátszani, a támadásaik rendre csődöt mondtak, amikor pedig mégis ígéretes lövőhelyzetbe kerültek volna, mindig rossz megoldásokat választottak, így veszélytelenek maradtak a kapura.

Megismételt rémálomként tálalja a Budapesten történteket a Protothema c. lap. “Kis” túlzással kijelentik, hogy “ismét 90 percen át a PAOK-nál volt a labda, de mégsem jelentett szinte semmilyen veszélyt a Vidi kapujára”. A lap szerint a görögök kétszer is elkövették azt a hibát, kétszer mentek a pofonért azzal, hogy alábecsülték a magyar csapatot és ezért drágán, hat ponttal fizettek meg. A szerző is meglepődött Vinícius váratlan sprintjén és gólpasszán a győztes találatot megelőzően. Összességében színtelennek és ötlettelenek látta a PAOK-ot mindkét meccsen a portál.

Vidi: “Vinícius rohanása nem egy betartott taktikai elem volt, nem értettem, hová fut” – nyilatkozatok

A Gazzetta elúszni látszó továbbjutásról, már csak halvány matematikai esélyről ír, miközben ugyancsak kiemeli, hogy a PAOK alábecsülhette megint a MOL Vidi FC-t. “Bután, mentálisan ismét rosszul felkészítve játszott a csapat” – írja a görögökről a portál. Bár a PAOK jobban kezdett, mint a görögországi találkozón és volt, hogy 77-23 arányban birtokolta a labdát a mérkőzés első felében, csak meddő fölényben játszott valójában. Eközben a Vidi “egyértelmű céllal lépett pályára, Nikolic terve az volt, hogy 8-9 mezőnyjátékossal őrizze Kovácsik kapuját, 0 gólon tartva a vendégeket” – sikerrel is járt. A mezőny legjobbjának a gólszerző Milanovot látta a lap, amely külön írt a két edző különcsatájáról is.

“Egyértelmű, hogy Razvan Lucescu elveszítette az edzői párharcot is Marko Nikoliccsal szemben. A szerb – aki bevallotta, hogy a PAOK összes idénybeli meccsét megnézte az EL-mérkőzések előtt – egy sokkal alacsonyabb minőségű kerettel verte meg kétszer is a PAOK-ot. Ez a legfontosabb: kétszer! Ez nem véletlen, vagy baleset. Nikolic kétszer is elverte az erősebb, drágább és minőségibb görög csapatot” – fogalmaznak.

Az OnSports szerint a PAOK csak birtokolta a labdát, de sem az automatizmusok, sem a támadások, sem a szélsőjáték nem működött, miközben semmiféle győzelmi vágy nem látszott a játékosokon. “Keserűség és csalódottság” a lap mottója a mérkőzést illetően.

A portál idézi a PAOK román vezetőedzőjét, Razvan Lucescut is, aki így nyilatkozott:

Szerintem sikerült meglepnünk az ellenfelünket, jól kezdtük a meccset, de nem tudtunk a kapura veszélyesek lenni. Őszintén szólva szerintem hatalmas minőségbeli különbség van a csapatok között. Irányítottuk a mezőnyben a mérkőzést, mindent megpróbáltunk, de van, hogy nem kapja meg az ember, amit akar. A vereség az én felelősségem. A Vidi kétszer legyőzött minket, hiába van jobb csapatunk, ők nyertek. Ezek az eredmények az én hibáim eredményei.

Más körülmények között hat meccsből hatszor nyernénk, de most nem ez történt.