Romániában az egyik legígéretesebb védőnek tartják a MOL Fehérvár FC játékosát, Rus Adriánt, akit a sajtóhírek szerint máris elvinné a román rekordbajnok. A fiatal hátvéd múltjából mostanra egy kevésbé ismert részletre derült fény. A 23 éves labdarúgónál epilepsziát diagnosztizáltak néhány évvel ezelőtt, amiről az ügynöke, Mircea Balaj nyilatkozott.

Adrián egyszer elájult a piacon, és egy orvos epilepsziát diagnosztizált nála, ezért nem kapta meg az orvosi engedélyt Romániában. Több neves kórházban elvégzett vizsgálatok során kiderült, hogy kalciumhiány okozta a rosszullétet nála, amiről a bukaresti Nemzeti Sportgyógyászati ​​Intézetben sem tudtak – jelentette ki Mircea a Libertatea nevű újságnak.

Ebben az időben Rus úgy döntött, hogy Magyarországon kezelteti magát és további vizsgálatok alá veti magát. Az orvosok azt mondták neki, nincs problémája, és továbbra is focizhat.

24 órán keresztül megfigyelés alatt tartottak, és nem volt probléma. Egy magyar orvos azt mondta nekem, bárkivel megtörténhet az életében, hogy elájul, bármilyen szívprobléma nélkül – mondta Rus máricusban a Gazeta Sporturilornak.

Rus ezután Magyarországra költözött, sőt mérlegelte a szomszédos ország válogatottjában való pályára lépést.

Igenis azon gondolkodtam erősen, hogy magyar válogatott leszek, mert

nagyon mérges voltam Romániára amiatt, ahogyan kezeltek, “bosszút” akartam állni amiatt, hogy nem játszhattam. Magyarországon viszont segítő kezet nyújtottak nekem.

Hívtak többször is a magyar U21-es csapatba, de a kettős állampolgárságom miatt valami probléma akadt. De összességében boldog vagyok, hogy végre román válogatott lehetek, annak a fejezetnek már vége. Már csak Románia létezik a számomra – ismerte el.

Rus Magyarországon a Balmazújváros színeiben is megfordult, majd 2015-ben magyar állampolgárságot is kapott, ezután a Puskás Akadémia szerződtette. A felcsútiak az előző szezonban kölcsönadták a Sepsinek, idén nyáron pedig a MOL Fehérvár FC igazolta le – sajtóhírek szerint – 500 ezer euróért.

A Vidi nem büntette meg

Ahogy arról helyi sajtóhírek alapján beszámoltunk, nagy megrökönyödést keltett Romániában Cosmin Contra szövetségi kapitány nyilatkozata, amelyben azt állította a tréner, hogy a válogatottba először meghívott Rus Adriánt azért “száműzte” a MOL Fehérvár FC a második csapatába, mert a 23 éves játékos a román nemzeti csapatot választotta a magyar helyett.

A fehérvári klub csütörtökön délután közleményben reagált a román szövetségi kapitány által elmondottakra, cáfolva azt, hogy büntetésként játszana a második csapatban a nyáron igazolt védő, vagy hogy bárki is nyomást gyakorolt volna rá, hogy a magyar válogatottat válassza a román helyett.

Máris elvinné a Vidi nyári igazolását a román rekordbajnok – sajtóhír