Befejezi az aktív játékot Huszti Szabolcs, a MOL Fehérvár FC középpályása – közölte a székesfehérvári klub hivatalos honlapján, miután a játékos a csütörtök délutáni edzésen csapattársaival is közölte, hogy mivel a sérülése nem jött rendbe teljesen, visszavonul.

Nagyon sokat köszönhetek a labdarúgásnak, nehéz szavakba foglalnom azt, hogy mennyire fontos ez számomra. De már nem a legfontosabb. A legfontosabb, hogy egészségesen láthassam a gyermekeimet felnőni – nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Huszti Szabolcs.

Őszintén éreztem, sőt a mai napig is érzem magamban az erőt a folytatáshoz, el is kezdtem az edzéseket, de a szervezetem jelzett – itt az ideje befejezni.

Köszönöm mindenkinek a Vidinél, hogy 2018 januárjában bízott bennem. A bajnoki cím, a főtéren az ünneplések, a kupagyőzelem, az Európa-liga csoportkör mind-mind olyan élmény, amelyet nem felejtek el soha. Természetesen szeretném a labdarúgás világában folytatni az életemet, bízom benne, hogy lesz lehetőségem arra, hogy a tapasztalataimat valamilyen formában átadhassam az utánam következő generációknak. Csodálatos karrierem volt, minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett.

Huszti a Ferencvárosban kezdte pályafutását, majd légióskodott Franciaországban, Németországban, Oroszországban és Kínában is, majd a Fehérvárhoz tért haza. A magyar válogatottban 51 mérkőzésen 7 gólt szerzett.