Az M4 Sport Játékoskijáró című műsorának adott interjút a Mol Vidi FC középpályása, Huszti Szabolcs, akiről sokan azt gondolták, amikor elhagyta Kínát, hogy ha hazatér, akkor biztosan a Ferencvároshoz fog igazolni. És hogy végül miért nem így történt?

Sosem volt konkrét ajánlatom a Fraditól. Sokan azt gondolták, hogy a pénz miatt jöttem a Vidihez, de én nem ültem le egy vezetővel sem tárgyalni a Fraditól. Ez csak egy pici adalék, majd ha vége a karrieremnek, akkor  majd nyilatkozom erről többet. Vannak olyan dolgok, amiket tisztába kell majd tenni, de most csak a Vidivel foglalkozom – mondta Huszti, aki 21 évesen mutatkozott be az NB I-ben és összességében teljesen elégedett a karrierjével.

A Vidi játékosát nem, vagy sokkal inkább félreértették az elmúlt években. A korábbi kiváló válogatottról a sajtóban egy sokszor sok mindenkivel harcban álló játékos képe bontakozott ki, pedig ennél azért jóval bonyolultabb az egyenlet.

Nem állok szóba emberekkel, mert megsértődnek, vagy olyanokat írnak rólam esetleg, ami nem is igaz. Nincs mindig kedvem kijavítgatni, mert minden arról szól, ki mennyit keres, Huszti mennyit keres, vagy Huszti a fekete bárány. Engem ez nem érdekel.

Az én életem attól nem rosszabb, ha sokan szeretnek vagy kevésbé szeretnek, nekem az a fontos, hogy a két gyerekem, a feleségem, a közeli barátaim, a szüleim és a testvérem szeressenek.

Ők tudják, hogy igazából milyen ember vagyok. Nem lehet mindenkinek megfelelni és nem is akarok, csak csinálom a dolgomat.

Mint ismert, korábban Huszti Szabolcs lemondta a válogatottságot, ám ekkor még nem tudhatta, hogy lemarad a történelmi franciaországi Európa-bajnokságról, így adja magát a kérdés, utólag megbánta-e a döntését

Nem! Ahogyan mondtam, soha nem csinálnék semmit másképpen. Átgondolt döntéseket hoztam abban az időszakban is, amikor Várhidi Péter, vagy amikor Egervári Sándor volt a szövetségi kapitány.

Nincs mit megbánnom, 51-szer szerepeltem a válogatottban, megadatott a lehetőség játszani nagy csapatok ellen.

Eb-re vagy vb-re nem sikerült kijutnom, de nincs bennem hiányérzet, elégedett vagyok a válogatott pályafutásommal is. Juhász Roli a mai napig mondja, amikor együtt jövünk kocsival, hogy “sajnálhatod, hogy nem voltál az Eb-n” – folytatta a fehérváriak játékosa.

Husztiról az interjúban kiderült, hogy rendszeresen támogatja a Madarász utcai Gyermekkórházat.

Sajnos nem egyszer volt az én kislányom is beteg, voltam vele kórházban, hál’Istennek nem volt súlyos, de látja az ember a körülményeket és elkél a segítség. Ha nem is hatalmas összegekkel, de ha mondjuk száz ember tízezer forintot ad, akkor már megérte adakozni. Ha bemegyek a Madarász utcai Gyermekkórházba, akkor a doktor úr mindig elmondja, hogy mit vettek belőle, vagy mit újítottak fel. Ez jó érzés – zárta a nyilatkozatát Huszti.

Fradi-Vidi: Huszti nem ünnepel, ha gólt lő, készülnek az ultrák is – minden hír az aranyrangadóról itt!