A MOL Fehérvár FC és a magyar válogatott védője, Fiola Attila értékelte az őszt, valamint beszélt 2022-es terveiről is a klubhonlapon.

– Összességében nem örülhetünk annak, amit az őszi szezonban elértünk, sokkal többre hivatott ez a csapat és ez a klub, úgyhogy remélem, hogy a következő év jobban fog sikerülni – kezdte Fiola a molfehervarfc.hu-n. – Az utóbbi időben inkább a hazai meccsek játékára építhettünk, az idegenbeli mérkőzéseken van még mit javítani. Az utolsó idegenbeli meccsen összejött a győzelem, de előtt nem sikerült nyernünk, nagyon sok pontot hullajtottunk, ezek nagyon hiányozni fognak. A következő félévben ezt kell kiküszöbölnünk, hogy ezeket a meccseket ugyanúgy meg tudjuk nyerni és akkor feljebb tudunk zárkózni a tabellán. Ez a negyedik hely nem tükrözi azt, amit ez a csapat képvisel, illetve szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, úgyhogy remélem, hogy 2-3 év után újból tudunk valami címet nyerni.

Fiola a válogatottal kapcsolatban elmondta, továbbra is jól kell teljesítenie ahhoz, hogy meghívót kapjon, azon lesz hétről hétre, hogy ezt teljesítse, aztán pedig reméli, hogy a válogatottal is szép eredményeket fog elérni a jövőben.

– A 2016-os Eb is nagy élmény volt, valamint a 2021-es Eb is mind a nézőknek, mind a magyar embereknek hatalmas boldogságot jelentett, ezt nem lehet szavakba önteni, de ezért érdemes focizni és ennyi áldozatot hozni. Visszanézve a gólomat és a meccseket, még mindig kiráz a hideg. Kétszer már volt lehetőségem Eb-n játszani, remélem, hogy talán még egyszer megadatik ez. Ezért érdemes focicipőt húzni annak, aki komolyan gondolja ezt a sportot. Megérte azt a sok szenvedést az elmúlt 23-24 év ezekért a pillanatokért – zárta Fiola.

Hatalmas lehetőség előtt a magyar játékos: Mourinhóék ellen debütálhat a Serie A-ban – sajtóhír