Nem fogadta el Székesfehérvár Önkormányzata a Sóstói Stadion kivitelezőjének készre jelentését, és a hiányosságok pótlására szólította fel a Strabag által vezetett konzorciumot. A cég egyébként augusztus 30-án, csütörtökön a hiányosságok vonatkozásában egy nyilatkozatot juttatott el az önkormányzathoz, amelynek tartalmát a szakemberek vizsgálják – írja a szekesfehervar.hu.

A stadionrekonstrukcióra vonatkozó szerződésben augusztus 30. volt a kivitelezés befejezésére vonatkozó határidő. Erre az időpontra kellett volna a rendeltetésszerű és biztonságos üzemeltetés feltételeit megteremtenie a kivitelezőnek.

A szükséges dokumentáció hiánya, és annak megállapítása mellett, hogy bár jelentősen előrehaladt az elmúlt időszakban a munka, de nem készült el teljesen, az önkormányzat a hiányosságok pótlására és a beruházás mielőbbi befejezésére szólította fel a Strabagot.

“A székesfehérvári önkormányzat azt várja el a kivitelezőktől, hogy legalább a jelenlegi ütemben végezzék munkájukat annak érdekében, hogy – tartva az ütemtervet – minél hamarabb birtokba vehessük a stadiont, illetve a használatbavételi eljárás még szeptemberben lefolytatásra kerüljön. Így a korábbi terveknek megfelelően ősszel már labdarúgó-mérkőzéseket és egyéb programokat lehetne tartani a stadionban. Ahogy egyébként a mellékelt fotókból is látszik, befejezéshez közeli állapotban van a Sóstói Stadion, és egy újabb, szép létesítménnyel lesz gazdagabb a város” – áll az önkormányzat közleményében.

A székesfehérvári Sóstói Stadion építése 13 milliárd 519 millió forintról 13 milliárd 614 millió forintra, mintegy 95 millió forinttal drágult – ezt szerdán közölte az ajánlatkérő Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közbeszerzési Értesítőben. A kivitelezést még 2016-ban kezdték meg, a régi Sóstói Stadion helyén egy UEFA 4-es és MLSZ I. osztály “A” kategóriának megfelelően kialakított, 14 ezer ülőhelyes stadiont kell felhúznia a kivitelezőnek, a meglévő főépület átépítésével.