A válogatott szünetet kihasználva péntek délután felkészülési mérkőzést játszott a MOL Fehérvár FC a másodosztályú Budafok ellen Sóstón.

A Vidi-klubhonlap beszámolója szerint negyedórányi játék után szerezte meg a vezetést az NB I-es csapat, amikor is Nikolics lépett ki Funsho remek labdájával, majd a bal alsóba lőtt (1-0). A 33. minutumban Makarenko közel járt ahhoz, hogy közel félpályás gólt szerezzen: észrevette, hogy a vendégek kapusa nincs a helyén és a kapu jobb oldalát vette célba, de a visszafutó Horváth bravúrral szögletre tudta ütni a labdát.

A második gólra a 76. percig kellett várni, ekkor Dárdai csúsztatta Funsho elé a labdát, ő pedig nagy erővel a jobb alsóba lőtt (2-0).  A 86. percben szépített a Budafok: Beke kapott egy mélységi indítást, majd egy pattanás után a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

Felkészülési mérkőzés, Sóstó

MOL Fehérvár FC-Budafoki MTE 2-1 (Nikolics 15., Funsho 76., ill. Beke 86.)

Vidi: Kovács D. (Gergely, 60.) – Alef, Lüftner (Papp M., 82.), Sabanov – Bese Bar., Rónaszéki (Lednev, 30.), Makarenko (Dárdai, 46.), Kovács I. (R. Pinto, 46.), Hangya (Berekali, 42.) – Funsho (Hodzic, 82.), Nikolics (Kodro, 46.).

Budafok: Horváth A. – Györgyi A., Jagodics M., Romic D., Fótyik D., Kalmár O. – Csonka A., Adorján K., Soltész I. – Zuigeber Á., Kovács D.
Pályára lépett: Bese Bal., Forrai, Horgosi, Micsinai, Nándori, László, Varga, Beke, Farkas.

Vb-selejtező: A Fradi gólgyárosa kaput sem talált tizenegyesből – videó