Csütörtök délután zárt kapus felkészülési mérkőzést játszott a MOL Fehérvár FC a Fejér megyei I. osztály aranyérmese, a Sárosd ellen a MOL Aréna Sóstóban. A Vidi második nyári meccsén Szabics Imre vezetőedző a Dala – Kojnok, Vágó, Lüftner, Zeke – Dárdai, Alef, Houri, Evandro – Bourard, Tóth T. összeállításban küldte pályára a csapatot.

Nem kellett sokat várni az első Vidi-gólokra, a 2. percben ugyanis Dárdai indult jobbról a kapu felé, majd 14 méterről, ballal a hosszú sarokba tekert (1-0), egy perccel később pedig, egy rossz sárosdi csúsztatást követően Tóth Tamás Vid elé került a labda, aki az ötös sarkáról, ballal a kapuba bombázott (2-0). A 15. minutumban Evandro került ziccerbe, 10 méterről okosan helyezett a jobb alsóba (3-0). A 18. percben Bourard lépett meg a jobb szélen, majd kapu elé adta a labdát, amely az egyik sárosdi védőről, Vida Tamásról pattant a kapuba – öngól (4-0). Kevéssel a szünet előtt Evandro lőtt 20 méterről szép gólt (5-0), majd a brazil támadók beadását Tóth Tamás Vid fejelte a sárosdi kapuba, így 6-0-ás félidei eredményt mutatott a MOL Aréna Sóstó kijelzője.

Nem telt el öt perc a második játékrészből, amikor Petrjak sprintelt el a jobb szélen, beadását Kovács Bence váltotta gólra (7-0). A 60. percben Halmai nagyon szépen vette át Kovács István passzát, 12 méteres lövését azonban nagy bravúrral védte a sárosdi hálóőr. Pár perccel később ismét Halmai veszélyeztetett, de ezúttal is nagyot védett ellenfelünk kapusa. A 72. percben Petrjak ugratta ki Kovács Istvánt a jobb szélen, aki szépen adott középre, Halmai ezúttal már nem hibázott (8-0). Sőt, alig két perccel később egy nagyon szép Halmai – Kovács István – Halmai kényszerítőt követően újabb gólt szerzett a fiatal támadó (9-0), a 83. percben pedig ugyancsak ő volt eredményes (10-0).

Ezzel azonban még nem volt vége, az utolsó percekben előbb Petrjak lőtte ki 14 méterről a jobb alsót (11-0), majd közvetlenül a lefújás előtt Kovács István tekert ballal 15 méterről a hosszú sarokba (12-0) – írja a molfehervarfc.hu.

Felkészülési mérkőzés, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

MOL Fehérvár FC-Sárosd Kronos Sport 12-0 (6-0)

Gólszerzők: Dárdai (2.), Tóth T. (3., 43.), Evandro (15., 40.), Vida (18.), Kovács (49., 90.), Halmai (72., 74., 83.), Petrjak (88.)

Vidi: Dala – Kojnok, Vágó, Lüftner, Zeke – Dárdai, Alef, Houri, Evandro – Bourard, Tóth T.
2. félidő: Kovács D. – Horváth B., Dinnyés, Horváth Á., Kövesdi – Gulyás, Kovács I., Pinto, Petrjak – Halmai, Kovács B.

A meccs góljai