Armin Hodzic 2018 nyarán igazolt a MOL Fehérvár FC-hez, és az elmúlt fél évben vált igazán a fehérváriak egyik kulcsemberévé, korábban, a 2018/19-es idényben pedig Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett a csapattal. Az NB I-ben összesen 56 tétmérkőzésen játszott, 15 gólt szerzett és 6 gólpasszt jegyzett a fehérváriak színeiben, amely 16 forduló elteltével négy ponttal lemaradva, 32 ponttal úgy áll a második helyen a bajnokságban, hogy a legnagyobb riválisuk, a Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszott.

A 25 éves támadó a fehérváriak céljairól, a magyar bajnokságról,  és a hajdani klubjairól nyilatkozott a bosnyák reprezentacija.ba-nak.

Nem vagyok elégedett a második helyezésünkkel. Az utolsó félszezonban volt olyan periódusunk, amikor az élen álltunk, és meglehetősen sok gólt szereztünk. Azonban jött egy törés, amit nem tudok megmagyarázni.

Mostantól az a legfontosabb dolog, hogy jó formában kerüljünk. Célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát és a bajnokságot. Ambiciózusak vagyunk és szerintem ezeket a célokat el is érhetjük. A lemaradásunk természetesen nem nagy, igaz, egy mérkőzéssel többet játszottunk. A futballban bármikor bármi megtörténhet, a magyar bajnokság pedig valóban kiszámíthatatlan.

A MOL Fehérvár FC épp a Magyar Kupa-nyolcaddöntős ellenfele, az Újpest ellen szenvedte el az első vereségét a bajnokságban. A  fehérváriakat fűti a visszavágás, melyről hasonlóképpen vélekedik Hodzic.

Az Újpest egy nagyon erős csapat, amely otthon 2-0-ra legyőzött minket a bajnokságban. Nehéz lesz, de így van még egy indítékunk arra, hogy visszavágjunk nekik. Meg vagyok győződve arról, hogy továbbjutunk a Magyar Kupában.

Hodzic, aki lapértesülések szerint bokasérülés miatt hagyta ki a Fehérvár utolsó két bajnokiját ősszel – jövőjét firtató kérdésre is felelt.

Meglátjuk, mi történik majd. Jól érzem magam Fehérváron  és elégedett vagyok a helyzetemmel. A szerződésem még két és fél évig érvényes. Vannak céljaim, szeretnék feljebb lépni a karrieremben, így azt nem hiszem, hogy kitöltöm a szerződésembe foglalt éveket.

Hodzic bosnyák bajnoknak mondhatja magát a Zeljeznicarral, emellett a Dinamo Zagrebbel háromszor megnyerte a horvát pontvadászatot, ugyanennyiszer pedig a kupát is elhódította. Kérdésre válaszolva pedig összehasonlította a két bajnokságot a magyarral.

Nehéz összehasonlítani őket. A Dinamóban is játszottam pályafutásom során, amely a Balkán legjobb klubja. Az ott működő rendszer eltérő, mint ami Magyarországon van. A bosnyákokkal bajnoki címet ünnepelhettem, összességében így számomra nehezebb dolog játszani Magyarországon. Nem mondhatom, hogy minden csapat azonos kvalitású, de valójában a bajnokság kiszámíthatatlan, hiszen bárki megverhet bárkit.