Egy héttel ezelőtt vált hivatalossá, hogy a korábban a Balmazújvárossal az NB I-ben is megforduló védő, Rus Adrián a MOL Fehérvár FC-nél folytatja a pályafutását.

A 23 éves védő tagja volt az U21-es román válogatottnak a nemrégiben véget érő Európa-bajnokságon, ahol egy mérkőzésen lépett pályára az elődöntőben vereséget szenvedő korosztályos nemzeti csapatban. A szatmárnémeti születésű játékos karrierjében pedig nagyon úgy tűnik, hogy szeptemberben újabb mérföldkő következik, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke, Adrian Vochin ugyanis arról nyilatkozott a román Digisporton, hogy

Rus mindenképpen tagja lesz a Spanyolország és Málta (szeptember 8.) elleni Eb-selejtezőkre készülő felnőttkeretnek.

Sajtóinformáció szerint ezt a lépést azért teszi meg a román válogatott, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező labdarúgó nehogy a magyar válogatottban kössön ki, ezt persze Mihai Stoichita szakmai igazgató cáfolta a digisport.ro oldalon.

– Hamis a hír, miszerint azért hívnánk meg őt, hogy ne veszítsük el. Minden játékos szabadon választhat, de Rus, Paşcanu és Nedelcearu is megmutatta, hogy értékes labdarúgók, ezért kapják meg a lehetőséget a szövetségi kapitánytól – nyilatkozta Stoichita.