Komoly viharokat kavart az elmúlt hetekben Ivan Petrjak klubváltása. Mint ismert, a Ferencváros szélsője a rivális Mol Vidi FC ajánlatát fogadta el annak ellenére, hogy a fehérváriak mellett a zöld-fehérek is megegyeztek a Sahtar Doneckkel az ukrán játékos átigazolási áráról.

Az ügyben már megszólalt többek között a játékos ügynöke, Ivan Pirozhenko is, aki azzal vádolta meg Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját, hogy fenyegeti Petrjakot és a várandós feleségét is, míg a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov úgy érezte, hogy inkorrekt módon viselkedett a szélső és képviselői.

Az 1927.kiev.ua honlapnak szólalt meg először a nagy vihart kavaró klubváltás óta Petrjak, aki azonban az átigazolással kapcsolatban továbbra sem akart elárulni részleteket. A cikkből azonban kiderül, hogy a választásában nagy szerepet játszott a stabilitás és a biztos fehérvári ajánlat a család és a nemsokára megszülető gyermeke miatt.

– Nagyon várjuk és készülünk a születésre, már vásároltunk babakocsit, babaágyat és pelenkákat is. Már a várakozás időszakában is teljesen megváltozott minden körülöttünk – tért ki gyermekére Petrjak.

A football24.ua megjegyzi, a Vidi sürgette az ukrán játékost és határidőt is szabott a számára, miután elsőre nem adott sem pozitív, sem negatív választ.

Ivan azután hozta meg a döntését, hogy a Vidi jelezte felé, ha nem fogadja el egy konkrét időpontig az ajánlatukat, akkor egy másik játékost fognak leigazolni helyette.

A tsn.ua is foglalkozik Petrjak távozásával, a honlap konkrét számokat is közölt a fehérvári szerződéssel kapcsolatban. Az ukrán lap szerint 1,6 millió eurót fizetett a Vidi a Sahtarnak, míg Petrjak 4 évre szóló szerződést fogadott el, 40 ezer eurós havi fizetéssel.