Korábban már beszámoltunk arról, hogy Marko Nikolic személyében szerb tréner ülhet el az NB I-ben ezüstérmet nyert Videoton kispadjára, a norvég Henning Berget váltva. A Partizannal szerb bajnoki címet nyert edző már fel is mondott eddig munkaadójánál, és nyilatkozott arról is, miért döntött a váltás mellett.

Kivételes helyzetben érzem magam amiatt, hogy kétszer is a Partizan edzője lehettem és hogy az idényben minden megnyertünk, amit lehetett. De tíz, a szerb ligában eltöltött év után úgy éreztem, hogy valami megváltozott bennem. Voltak ajánlataim Oroszországból, Belgiumból és Magyarországról is, és új kihívásokra vágyom. A Partizan is próbált marasztalni, de 17 év edzősködés után a családomra is gondolnom kell. A kedd és szerda közötti éjszakán döntöttem úgy, hogy távozom, nem volt egyszerű meghozni ezt a döntést – mondta Nikolic a zurnal.rs-nek.

 

A lap arról is megkérdezte, mit tud hozzáfűzni ahhoz, hogy szerbiai sajtóhírek szerint 3 vagy 4 éves szerződést köt a Vidivel és összesen 2,4 millió eurót (mintegy 740 millió forintot) kereshet majd Fehérváron.

Először is, két évről van szó, másodszor pedig az összeg közel sem ennyi… – mondta a szakember, elismerve ezzel azt is, hogy valóban a Videotonhoz tart.

Jártam a klubnál és megegyeztünk a részletekről. Nagyszerű középpályája van a csapatnak, a Videotonnak pedig kiváló létesítményei és magas költségvetése. A cél a bajnoki cím és sikeres európai szereplés – tette hozzá.

Nikolic arról is beszélt, hogy érkezésével eldőlni látszik-e, hogy régi ismerőse, az edzővel a hírek szerint remek viszonyt ápoló Danko Lazovic is marad majd a csapatnál.

Majd meglátjuk… – fogalmazott sejtelmesen a mindössze 37 éves edző, aki a Rad, a Vojvodina és az Olimpija Ljubljana csapatánál is dolgozott korábban, valamint irányította a szerb U18-as válogatottat is.