Elek Ákos elhagyta a kazah Kajrat Almati csapatát, és hét év után igazolt vissza a MOL Vidihez, amellyel ismét bajnokságot szeretne nyerni, és – mint azt a DIGI Sport híradójának elmondta – célja még a BL- vagy az EL-csoportkörbe jutás is az NB I címvédőjével.

Volt közeli országból megkeresésem, de az nem titok, hogy ha nem keresett volna meg a Vidi, akkor nem szerződöm haza, mivel a Diósgyőrtől nem érkezett semmiféle megkeresés – mondta a Sport24-nek a 48-szoros válogatott középpályás.

Én pedig csak akkor fogok másik magyar csapatban játszani, ha ebben a két klubban nem számítanak rám.

Most egyelőre nem cél az, hogy külföldre szerződjek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennék motivált, mert itthon még vannak olyan címek, amiket nem értem el, többek között a Magyar Kupa-győzelem, illetve, az az egy bajnoki címem van, amit még itt értem el Fehérváron.

Szeretnék ebből többet, és szeretném újra átélni azokat az élményeket, amelyek akkor értek engem. A nagy álom pedig a Bajnokok Ligája- vagy az Európa Liga csoportköre.

De ahhoz, hogy ismét bajnok legyen a Vidi, le kellene dolgoznia ötpontos hátrányát az éllovas Ferencvárossal szemben. Miközben az Újpest hátulról támadna, Nebojsa Vignjevic vezetőedző ugyanis a napokban ezt mondta: 

Megpróbáljuk elérni a második helyet, az első már túl távol van, miközben tudjuk, hogy a Vidi is élre szeretne állni.

Juhász Roland, a Vidi védője azonban nem szeretne hátrafelé tekintgetni.

Ők ezt célozták meg, mi ismét a bajnoki címet. Mi inkább előrefelé szeretnénk tekinteni, és nem arra, hogy a mögöttünk lévő üldözők mennyire vannak tőlünk, és minél közelebb szeretnénk férkőzni a Ferencvároshoz.

Juhász úgy véli, az Európa Liga-búcsút követően több energiája maradhat a csapatnak ledolgozni ezt az ötpontos hátrányt.

Ha az egész európai kupaszereplésünket nézzük, az elején, amikor csütörtökön meccset játszottunk, a vasárnapi bajnokikon általában pontot vagy pontokat hullajtottunk. Viszont a végére (ez a kettős terhelés) már elég jól működött. De az, hogy egy meccset kell csak majd játszanunk hetente, biztosan előnyt jelent majd a szezon folyamán.

A felkészülést szombattól a marbellai edzőtáborban folytatja Elek Ákos és a MOL Vidi labdarúgócsapata.