A horvát Dalmatinski Portal információi szerint a Hajduk Split játékosával, Hamza Barry-vel erősíthet a téli átigazolási időszakban a MOL Fehérvár FC. A 25 éves és 23-szoros gambiai válogatott középpályás a már ismét a Vidit irányító Joan Carrillo edzősködése idején került előbb kölcsönben, majd végleg a Hajdukhoz, és azóta is fontos játékosa a horvát klubnak.

Akkor így játszott a Hajdukban:

A 175 centiméter magas és mintegy 1,35 millió euróra taksált futballista – aki korábban Máltán, Cipruson és Izraelben is szerepelt – ebben az idényben 16 bajnoki meccsen 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, de pályára lépett 2-2 kupatalálkozón és Európa Liga-selejtezőn is.

A középpályás a lap szerint Carrillo kérésére kerülhet a MOL Fehérvárhoz, a Hajduk pedig némi pénzt is kaphat még a fél év múlva lejáró szerződésű légiósért. A portál úgy tudja, hogy a Vidi félmillió euró körüli összeget fizethet az afrikai játékosért, de ennek a pénznek nagyjából a fele – egy korábbi megállapodás miatt – Barry volt klubjáé, a ciprusi Apollon Limasszolé lehet majd.

Az állítólagos fehérvári kiszemelt egyébként Hamza Barry Allen néven látta meg a napvilágot a gambiai Banjulban, emiatt egyszerűen csak “The Flash”-nek is nevezik – a népszerű képregényfigura és szuperhős egyik “civil” neve volt ugyanis Barry Allen.