Jó helyzetből várta a Videoton a Cukaricki elleni visszavágót az Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójában, hiszen 2-0-ra nyert a felcsúti odavágón. Ugyanakkor merész kijelentés lett volna azt állítani, hogy lefutott a párharc. Főleg, hogy a hazaiak már a 13. percben megszerezték a vezetést: Matic tökéletes labdával ugratta ki Fofánát, aki játszi könnyedséggel lépett el védőjétől és a hosszú alsóba gurított.

A folytatásban azonban elmaradtak a szerb rohamok, szép lassan a Vidi is magára talált és a szünetig Barczi Dávid, valamint Géresi Kriszitán is az oldalhálóba lőtt.

A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, míg a székesfehérváriak játékában egyre inkább benne volt a gól, főleg Géresinek köszönhetően. A 22 éves támadó pedig az odavágó után ezúttal is betalált, eldöntve ezzel a párharcot.

A 76. percben Pátkai Máténak továbbította a labdát, akitől mindenki lövésre számított, de ő inkább visszagurította a játékszert a közben a kapu elé érő Géresinek, aki pedig a hálóba gurította az egyenlítő gólt, 1-1.

Újabb gól már nem született a mérkőzésen, így Géresi remeklésének és a csapat taktikus játékának köszönhetően egyetlen magyarként bejutott a Videoton a 3. fordulóba, ahol a dán Midtjylland lesz az ellenfele.

Cukaricki – Videoton 1-1 (1-0)

Gól: Fofana (13.) ill. Géresi (76.)