Az osztrák élvonalban a második helyen álló Sturm Graznak és a MOL Fehérvárnak is a vasárnapi volt a második idei edzőmeccse, Fekete László, Korsós György és Szabics Imre egykori csapata a részben magyar kézben lévő NK Osijeket verte 3-2-re, a Vidi pedig a szintén horvát Rijekát győzte le 1-0-ra.

A horvátországi Funtanában lejátszott találkozón már a 14. percben előnybe került a Sturm, egy pontrúgást követően a labda Mwepu elé került, aki 10 méterről a jobb alsóba lőtt (0-1) – írja a molfehervarfc.hu. Ezután főként a magyar csapat veszélyeztetett, Nikolics (kétszer), illetve Petrjak sem járt messze a góltól, de a graziak kapusa, Schützenauer mindig a helyén volt.

A 42. percben aztán jött a második Sturm-gól: Mwepu passzolt Jantschernek, aki 14 méterről, ballal kilőtte a bal alsót. 0-2 volt a félidő.

A szünet után nem sokkal eldőlt a mérkőzés, ekkor, egy sarokrúgást követően a labda Lang elé került, aki kapásból óriási gólt lőtt 16 méterről (0-3). Négy perccel később Hangya tekerésénél védett nagyot az osztrákok hálóőre, és a Vidi a folytatásban is inkább távoli lövésekkel próbálkozott.

A 63. percben majdnem teljes sorcserét hajtott végre Márton Gábor, a cserék közül pedig Géresi Krisztián volt igen aktív. A 64. percben lapos lövését védte a Sturm Graz kapusa, majd öt perccel később Kovács remek lyukpasszal ugratta ki Géresit, aki nagyszerű mozdulattal emelte át a labdát a kivetődő kapu felett, a gólvonalról azonban sikerült kivágnia az egyik védőnek a labdát.

Márton a hajrára a nemrégiben igazolt Dárdai Palkót is pályára küldte, de nagy helyzete a Sturmnak volt, Kovács védett nagyot Jager fejesénél a 85. percben.

A 88. percben aztán megszületett a Vidi szépítő gólja, Halmai beadását a bő tíz perce beállt Szabó Levente lőtte közelről az osztrákok kapujába.

Így 3-1-re győzött Horvátországban az osztrák csapat.

Edzőmérkőzés, Horvátország:

MOL Fehérvár FC – Sturm Graz 1-3 (Szabó L. 88., ill. Mwepu 14., Jantscher 42., Lang 52.)

Fehérvár: Rockov (Kovács, 46.) – Fiola, Rus, Stopira, Hangya – Alef – Pinto, Houri – Petrjak, Nikolics, Funsho

A 63. perctől: Kovács – Fiola, Tamás, Musliu, Zeke – Nyári, Nikolov – Géresi (Dárdai, 77.), Kovács (Szabó L., 77.), Halmai – Zivzivadze

Mártonnak ez nem tetszett a Vidi meccsén: “Főleg a védekezésünkkel nem vagyok elégedett”

 

A teljes mérkőzés videón itt:

Távozóban a korábbi NB I-es csapat edzője – hazai átigazolási hírek