Az első helyzet a volt szombathelyi Bamgboye előtt adódott, majd egy újabb Vidi-lehetőséget követően a Haladás-játékosok nagyjából féltucatszor tesztelték a rutinos Tujvelt, de kimaradtak a vendéghelyzetek – derül ki a molfehervarfc.hu tudósításából.

A fordulás után megint védenie kellett a szlovák hálóőrnek egy Novák-fejesnél, de a 60. percben a fehérváriak megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját MOL Aréna Sóstó edzőpályáján: Kovács a pálya közepéről emelt a beinduló Futács elé, aki szorongatott helyzetből, jobb lábbal a hosszúba gurított (1-0).

A folytatásban mindkét oldalon adódtak még lehetőségek, de maradt a Vidi 1-0-s győzelme – akárcsak a Vaduz elleni első EL-selejtezőn.

Felkészülési mérkőzés:

MOL Fehérvár FC – Szombathelyi Haladás 1-0 (Futács 60.)

Fehérvár: Tujvel – Major M., Rus, Tamás O. (Galacs, 52.), Hangya – Kovács I., Tarnóczi, Pátkai (Dinnyés, 46.) – Bamgboye (Illés, 71.), Futács, Petrjak (Halmai, 46.)

Haladás: Gyurján – Medgyes (Cikos, 46.), Jancsó (Tamás L., 46.), Jagodics, Németh Mi. (Tóth D., 79.), Bosnjak (Eszlátyi, 46.) – Kiss B., Holdampf, Nyári (Füleki, 61.) – Németh Má. (Novák, 46.), Gaál (Fekete Á., 46.)