A szezon legjobb Loki-játékosának választották meg a lokiblog.hu-n a bajnoki bronzérmes DVSC válogatott középpályását, Bódi Ádámot. A 28 éves futballistával ez alkalomból készített hosszabb interjút a portál.

– Nyilván sokat gyakoroltam, meg szeretem is gyakorolni, de hogy mitől lett ennyire jó a technikám? Ez egy jó kérdés, valahogy ráéreztem a dologra, hogy milyen szögben, hogyan futok neki a labdának – mondta Bódi a remek pontrúgásainak titkát firtató kérdésére. – Fontos például, hogy milyen távolságra van a kaputól a szabadrúgás, mert ha például megnézitek a Paks elleni gólom, ott szinte csak nekisétáltam a labdának. Ha a közeli pontrúgásoknál jobban nekifutok, így nagyobb erőt teszek a lövésbe, akkor lehet, hogy fölé megy.

Bódi három évvel ezelőtt átigazolt a hajdúsági csapatból a Videotonba, ahonnan egy szezon elteltével visszatért Debrecenbe.

– Akkoriban kicsit már belefásultam a közegbe, mindenképp új kihívást kerestem – fogalmazott a játékos az akkori váltás okáról. – A Viditől érkezett egy kedvező ajánlat, így belevágtam.

Nem lett volna probléma ott sem, jó volt a társaság, de később az öltözőben feszültség alakult ki a csapaton belül. Én az a fajta játékos vagyok, aki azt nézi, hogy melyik csapattárs van szabadon, nem azt figyelem, hogy személy szerint kinek kellene passzolnom. Mégis ezt várták el a játékosoktól.

Végül én döntöttem a váltás mellett, és örömmel jöttem vissza Debrecenbe.

Bódi a felnőttválogatottban eddig egyszer lépett pályára, legutóbb azonban bekerült Marco Rossi bő keretébe, igaz, a szűkítettből már kimaradt.

– A kapitánnyal nem találkoztam, én is csak az internetről tudtam meg, hogy szerepelek a bő keretben, illetve hogy utána még az edzőtábor előtt kikerültem. Emiatt kicsit csalódott is voltam, jó lett volna, ha kapok legalább edzéseken bizonyítási lehetőséget. Most ez így alakult.

A középpályás esetleges külföldre igazolásáról is beszélt.

– Konkrétumok nincsenek, de lehetőségek igen.

Én úgy vagyok vele, hogy jó szezonom volt, most kell meglovagoljam ezt a lehetőséget egy ilyen jól sikerült év után, szóval szeretnék külföldre igazolni.

28 éves vagyok, érzem magamon, hogy mostanra letisztult a játékom, sokat fejlődtem az elmúlt években.

A TELJES INTERJÚ ITT OLVASHATÓ.