“Az elmúlt három ellenfelünk közül a leggyengébbel szemben maradtunk alul”

“Kicsit hasonló volt a meccs képe, mint az elsőé, az utolsó harminc perc az megint a miénk volt és megint az a pici szerencse hiányzott – kezdte értékelését Juhász Roland, a MOL Vidi FC csapatkapitánya az AEK otthonában elért 1-1-es döntetlen után az M4 Sporton. – Nem úgy pattant a labda, volt a kapusuknak is nagy védése, a hajrában pedig okosan tördelték a játékot, húzták az időt.

Bosszús vagyok, közel álltunk ahhoz, hogy a BL-főtáblára jussunk, talán mondhatom, hogy az elmúlt három ellenfelünk közül a leggyengébbel szemben maradtunk alul.

De gratulálok az AEK-nek és sok sikert kívánok nekik a BL-ben! Mind a két meccsen akkor tudunk veszélyesek lenni, amikor a védelem és a középpálya közötti területen Kokó vagy Danko fel tudta venni a labdákat és náluk megvan a kreativitás, kulcspasszokat tudnak adni. Ezzel az ellenfél védelme nem tudott mit kezdeni.

A második félidőre egy ilyen variációt húztunk meg és közben Nego személyében egy lendületes támadó került előre. Meg is voltak a lehetőségeink, úgy zajlott a második félidő, ahogy elterveztük. Most egy pici szerencse hiányzott.

Nehéz volt persze a talaj, de mindent beleadtunk a meccsbe, büszke vagyok a csapatra, megmutattuk hétről hétre, hogy igenis helyünk van itt és az Európa Ligában.”

“Most sem volt szerencsénk, a görögöknek pedig sokszor igen”

“Nagyon közel voltunk a bravúrhoz, a továbbjutáshoz, hogy ezt az álmunkat megvalósítsuk – folytatta a Vidi gólját szerző francia Loic Nego az M4-nek. – Személyesen és a csapat szempontjából is elégedett vagyok, hiszen jó munkát végeztünk, és megint megvoltak a gólhelyzeteink. Viszont ahogy az első mérkőzésen, most sem volt szerencsénk, a görögöknek pedig sokszor igen.

Nem elégedek meg az EL-főtáblával, jó lett volna érezni a Bajnokok Ligája varázsát. De így is profitálhat ebből a magyar futball, mindenki örülhet, hogy nemzetközi főtáblára jutottunk.

De egy picit ideges vagyok, nagyon közel voltunk a csodához” – mondta a több poszton is bevethető játékos, aki a második félidőben csatárrá lépett elő. Kapott is kérdést erre vonatkozóan: Legközelebb is támadóként szeretne játszani?

Ezt az edző dönti majd el, de én bárhova megyek, akár a kapus mögé is

– válaszolta Nego.