Az átigazolási hajrában, augusztus végén távozott három év után a MOL Fehérvár FC csapatától a szerb válogatott támadó, Marko Scepovic.

A 28 éves játékos 114 tétmeccsen lépett pályára piros-kékben, melyeken 47 gólt szerzett (az NB I-ben 78/33 volt a mérlege), az elmúlt három szezonban pedig ő volt a csapat házi gólkirálya a bajnokságban. 2011 és a 2018-2019-es szezon vége között egyedül ő jegyzett mesterhármast a Vidi színeiben – először a Pécs, majd a DVSC ellen.

Scepovic bajnoki címet, Magyar Kupát és két bajnoki ezüstérmet nyert a Vidivel, meghatározó tagja volt a 2017-ben Európa Liga-playoffig, 2018-ban Bajnokok Ligája-playoffig és Európa Liga-csoportkörig jutó csapatnak is.

És hogy miért távozott és igazolt a török élvonalbeli Rizesporhoz (meg nem erősített információk szerint 800 ezer euróért) ? Erről az Aksam nevű török lapnak nyilatkozott a szerb csatár.

Így döntöttem. Három évig játszottam a magyar klubomban, három éven át én voltam a ház gólkirály. Belefáradtam már ebbe a feladatba. Nekem és a csapatnak is új fejezetet kellett nyitnunk. Ezért határoztam úgy, hogy a Rizesporhoz igazolok.

Szerbiában közvetítenek meccseket a török bajnokságból, úgyhogy már ott is követni tudtam a ligát. Úgy vélem, a török élvonal ott van Európa hat legjobb bajnoksága között. Ráadásul a gyerekkori barátom, Adem Ljajic is itt futballozik a Besiktasban, ő is sok jót mesélt az itteni bajnokságról – mondta Scepovic, aki eddig két bajnokin összesen 49 percet játszott új klubjában, gólt még nem szerzett.

Nem tűztem ki magam elé olyan célt, hogy 15 vagy 20 gólt akarok szerezni. Meccsről meccsre gondolkodom csak, minél többet akarok segíteni a csapatomnak – tette hozzá a támadó.