A szerbiai Hotsport információi szerint Marko Nikolic két éves szerződésben (opcióval) állapodott meg orosz kérőjével, a kontraktus pedig július elsejétől léphet életbe – mindez megerősíti a csakfoci.hu márciusi hírét.

A szerb portál úgy tudja, hogy Nikolic két korábbi fehérvári segítőjét, Radoje Smiljanicot és Goran Basaricot is magával viszi majd új csapatához.

A lap hozzáteszi, hogy bár az oroszok hetekkel ezelőtt tagadták, hogy Nikolic érkezne a kispadra, mostanra eldőlt, hogy a 40 éves, szerb és magyar bajnoki címmel is rendelkező tréner ül le az orosz élvonal egyik legsikeresebb csapatának kispadjára. Nikolic a 72 éves klublegendát, a csapattal korábban három aranyérmet is nyert Yuri Semint váltja majd a vezetőedzői poszton.

Korábban, orosz sajtóinformációk alapján már beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt leállt Premjer Liga-idény befejezése is igen bizonytalannak tűnik, emiatt komolyan fontolgatják, hogy 22 fordulót követően lefújják az idényt, méghozzá úgy, hogy a bajnokság jelenlegi állását veszik végeredményként.

Így a szentpétervári Zenit lehetne zsinórban másodszor, összességében pedig hetedszer a bajnok, megelőzve a Lokomotiv Moszkvát, amelynek anyagilag egy aranyérmet jelentene a második hely is. Az orosz pontvadászatból ugyanis három csapat indulhat a BL-ben, ketten pedig automatikusan a csoportkörbe kerülnek, azaz a bajnok mellett az ezüstérmes is azonnal főtáblás lesz.