Tisztázott egy félreértést a MOL Fehérvár FC labdarúgója, Georgi Milanov, akinek az első nyilatkozatát a Magyarországra szerződésekor úgy vette át a bolgár sajtó, hogy “egy álmom vált valóra azzal, hogy aláírtam a Vidihez”.

– Nem értették helyesen a nyilatkozatomat – mondta a fehérváriak játékosa a sportbox.ru-nak adott interjújában, amit a sportlive.bg szemlézett. – De a Vidi egy jó csapat Európában, jelenleg vezeti a magyar bajnokságot. Hosszú ideig tartott, amíg eldöntöttem, hol folytatom a pályafutásomat, hiszen több ajánlatom is volt, többek között Oroszországból is, de azért választottam a Vidit, mert az Európa Ligában indult és szükségem volt tapasztalatszerzésre a nemzetközi kupaporondon.

Nagyon tisztelnek itt engem és kiválóak a körülmények, szóval nagyon boldog vagyok, hogy itt játszhatok.

Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, de a Vidi volt a legjobb választás a számomra, hiszen gyakran indul az európai kupaporondon. Már a családom és én is Budapesten élek, imádom az országot, várost és a bajnokságot is.

A korábban a svájci Grasshoppersnél és az orosz CSZKA Moszkvánál is megforduló játékos hozzátette, Magyarországon nem olyan kemény a foci, mint Oroszországban, de a színvonal jó.

– A csapatok játszani akarnak, nem állnak be védekezni, a gólszerzésre törekednek – folytatta a 41-szeres bolgár válogatott középpályás. – Itt a futball eléggé hatékony. Minden nap keményen dolgozok és próbálom fejleszteni a képességeimet a játék különböző területein, beleértve a harciasságot is. Oroszországban a foci nagyon kemény, nehéz időszak volt számomra, amikor a CSZKA Moszkvához kerültem, ezért rengeteg időt töltöttem a konditeremben.

Milanov emlékeztetett, hogy 2,5 éves szerződést írt alá a fehérváriakhoz, amiből még hátravan másfél év, így jelenleg nem foglalkozik a szerződésével, csak a játékra koncentrál.

– Ez a szezon nagyon fontos a számunkra, bajnokok akarunk lenni – zárta az interjút Milanov.