Az első sikeres magyar vendégszereplésre az 1995-ös Bajnokok Ligája csoportkörében került sor: mind a mai napig az akkori svájci bajnok Grasshoppers elleni 3-0-s számít a sorozat egyetlen idegenbeli magyar győzelmének.

A zöld-fehérek akkoriban egy rendkívül masszív védelemmel találták szembe magukat, és jó egy órán keresztül nem is igazán tudtak mihez kezdeni az ellenféllel, és a zürichi Hardturm Stadion 15 ezres közönségével, ám a 34. percben emberhátrányba kerülő hazai gárda Lisztes Krisztián találata után teljesen összeomlott. Érdemes megjegyezni, hogy a Grasshoppers az azt megelőző bajnoki idényben összesen kapott 5 gólt.

Grasshopper Club Zürich – Ferencvárosi TC 0-3
Gólszerzők: Lisztes 61., Vincze 81., 90.
Kiállítva: Mats 34.

A második idegenbeli magyar győzelemre 9 esztendőt kellett várni: a Ferencváros 2004-ben már az UEFA-Kupában tudta egy edinburghi mérkőzésen felülmúlni a komoly történelemmel rendelkező Heart of Midlothian csapatát.

Az 1-0-s eredményt kivívó magyar klub kezdőjében ott volt többek között a jelenleg is meghatározó Leandro, míg csereként állt be például a tegnap a Vidi győzelmében is oroszlánrészt vállaló Huszti Szabolcs. A vendégek kispadján egyébként az a László Csaba ült, aki később két éven keresztül éppen a Hearts csapatánál töltött be vezetőedzői pozíciót.

Heart of Midlothian FC – Ferencvárosi TC 0-1
Gólszerző: Rósa Dénes

A harmadik magyar vendéggyőzelemre tegnap este került sor: a MOL Vidi FC csapata a fentebb említett Huszti Szabolcs, és Stopira találatával, valamint rendkívül fegyelmezett játékkal verte meg a PAOK-ot saját otthonában.

A Görögországban elért 2-0-nak hála a Vidi a csoportban jelenleg 3. helyen áll, pontegyenlőséggel az egyaránt magasabban jegyzett BATE-vel és PAOK-kal.