Georgi Milanov, a MOL Fehérvár FC 28 éves játékosa Budapesten készül az NB I remélt folytatására, amelyre a légiós szerint sor is kerühet majd. A futballista – aki az eredetileg március végére kiírt bolgár-magyar pótselejtezőn is pályára léphetett volna – nem érez pánikhangulatot Magyarországon és úgy látja, a többség próbálja betartani az előírásokat a járványhelyzet idején.

Ithon vagyok, amikor csak tudok, vagy ott edzek vagy egy közeli parkban, de ritkán mozdulok ki. Próbálom a nekem kiadott edzésprogramot teljesíteni, minden vasárnap megkapom a következő heti feladatokat. Nem könnyű egy profi játékosnak az otthoni edzés egyedül.

Szerintem lesz még futball, folytatódni fog a bajnokság, csak még senki nem tudja, mikor,

a legfontosabb most az emberek egészsége, mindenki igyekszik magára, vagy a hozzá közel állók egészségére vigyázni, én is így vagyok ezzel. Nem érzem, hogy pánik lenne Magyarországon, Budapest utcái szinte üresek, a többség követi az előírásokat. Az biztos, hogy maradok Magyarországon, most nincs lehetőség egyébként sem arra, hogy hazautazzak Bulgáriába. Minden NB I-es légiós maradt is az országban – fogalmazott a bolgár válogatott középpályás a bnr.bg cikke szerint.

A Vidi a második helyről várja a folytatást, a fehérváriak a 25 mérkőzésen szerzett 50 pontjukkal hárompontos hátrányban követik az éllovas és két mérkőzéssel kevesebbet játszott Ferencvárost a tabellán. Milanov 18, az OTP Bank Liga-idényben lejátszott mérkőzésén 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett, utoljára szeptemberben volt bajnokin eredményes csapatában.