Szerdán délelőtt 10-kor szállt fel a Vidit szállító gép és 12:10-kor landolt Máltán, de a menetrend szerinti program itt véget is ért…a leszállást követően lázmérés következett, de aztán a helyi egészségügyi hatóság képviselői arról tájékoztattak, hogy a fehérvári küldöttség minden tagját tesztelni fogják, enélkül nem folytathatja a magyar klub az útját.

A reptéri tesztelésről a magyar klub semmilyen értesítést nem kapott előzőleg, és azért is volt érthetetlen az eljárás, mert a Vidi összes Máltába utazott tagja rendelkezik érvényes, negatív lelettel, amit az UEFA jóváhagyott.

Mindez egyáltalán nem érdekelte a helyi hatóságot, nem maradt más választás, mint elvégeztetni a vizsgálatokat, hogy minél kevésbé boruljon a program és elindulhassanak a szállodába.

A fehérváriak természetesen már az eljárás elején tájékoztatták az UEFA-t az incidensről, a továbbiakban pedig panasszal élnek majd az üggyel kapcsolatban – írja a klubhonlap.

Kétórás késéssel, 15 órakor ebédeltek a játékosok, a pihenőre nem jutott sok idő, 17:45-kor már indult a busz a csütörtöki meccs helyszínére.  Vagyis indult volna, mert újabb kétórás szünet következett, a máltai hatóságok ugyanis addig nem engedték, hogy a magyar csapat elhagyja a szállodát, amíg meg nem érkeztek a tesztek eredményei. Ez végül 19:30 után történt meg, szerencsére mindenki negatív mintát adott – teszik hozzá.

20:30-tól aztán végre elkezdődhetett az edzés, a bemelegítés után labdás gyakorlatok és egymás elleni játék következett, miközben a műfüves pályával ismerkedett a csapat. A vacsorára 22:00-kor került sor, nem sokkal később pedig játékosaink elindultak a szobáikba.

A Vidi csütörtökön, 19 órától lép pályára a máltai Hibernians otthonában.