A 2015-ben még bajnok (többek között Kádár Tamással és Lovrencsics Gergővel a soraiban), tavaly pedig bronzérmes Lech Poznan nem fut túl jó szezont az Ekstraklasában, mert bár ugyan bejutott a felsőházi rájátszásba – nem kis nehézségek árán -, ott sem tudott, csak egy mérkőzést megnyerni egyelőre.

Dariusz Zuraw vezetőedző dolgát több kulcsember (Rogne, Tiby, Amaral, Gytkjaer) sérülése is megnehezítette, ennek ellenére aligha marad a kispadon a 46 éves, az év elején kinevezett szakember. Mindezt Karol Klimczak klubelnök is elismerte nemrég, hozzátéve, hogy már keresik az új szakvezetőt a következő idényre.

Az egyik jelölt a posztra a Glos Wielkopolski nevű lap információi szerint a MOL Vidi FC-t irányító Marko Nikolic, akinek az irányába a cikk szerint már tettek is lépéseket a lengyelek – itt hozzáteszik, hogy ha Nikolicnak nem lenne élő szerződése Székesfehérváron, biztosan ő lenne a favorit a posztra.

A másik legfőbb jelölt pedig az a Maciej Skorza lehet, aki épp a 2015-ös bajnokcsapatot vezette, de két aranyérme van még a Wisla Krakkó kispadjáról is.

A Lech elnöke annyit mondott az új edző kapcsán, hogy olyan trénert keresnek, “aki nem csak eredményes, de képes eenergiát adni a játékosoknak, motiválni azokat és aki a krízishelyzetekben is tudja, mik a helyes döntések”.

A 39 éves Nikolic 2017 júniusában lett a Vidi vezetőedzője, tavaly bajnok és az Év Edzője lett Magyarországon, ősszel pedig az Európa Liga csoportkörébe vezette a fehérváriakat.