A felkészülési időszak harmadik edzőmeccsén az előző idényben a cseh élvonalbeli bajnokság 5. helyen záró Banik Ostravával játszottak a fehérváriak. Marko Nikolics vezetőedző a kezdőcsapatban ezúttal a Tujvel – Fiola, Vinícius, Elek, Stopira – Nego, Nikolov, Pátkai – Kovács I., Scsepovics, Hodzic 11-nek szavazott bizalmat csütörtök délután.

A kezdés után a csehek játszottak veszélyesebben, hiszen a 10. percben Helesic adott be balról, Sasinka berobbant és bombaerősen lőtt 10 méterről, Tujvel éppen jó helyen állt és fogta a ziccert. A folytatásban a csehek lendületben maradtak, azonban 18. percben megszerezte a vezetést a Vidi: Scsepovics tette volna ki ígéretes helyzetben kétszer is balra, végül jobbra, Kovácshoz került a labda, aki középre passzolt és ott Pátkai közelről a kapuba talált (1-0). A félidő feléhez közeledve a csehek birtokolták többet a labdát, és helyzeteket is dolgoztak ki, de a Vidi játékosai rendre állták a sarat, így 1-0-al mentek pihenni a felek.

Fordulás után a 63. percben kis híján megduplázhatta volna előnyét a Vidi: Kovács tette ki jobbra Fiolának, aki laposan belőtte a védők mögé, Scsepovics berobbant és lesről a felső lécre bombázott. A 71. percben Hruby 30 méteres szabadrúgását Tujvel magabiztosan fogta, majd Azevedo 30 méteres lövése is a kapu fölé szállt.

Ám a 81. percben kiegyenlített az Ostrava: az első hullámból nem sikerült helyzetet kialakítaniuk, de másodikra Hruby kapta a labdát a tizenhatos előterében, majd 20 méterről, ballal a bal alsóba lőtt (1-1). Mivel több helyzet nem volt, így 1-1-el ért véget a Vidi ausztriai edzőtáborozása.

Fiatal támadó lehet a Vidi negyedik igazolása az NB I-ből