2018 szeptemberében igazolt Székesfehérvárra a 42-szeres bolgár válogatott középpályás, Georgi Milanov, aki a mostani szezonban 18 fellépésén három gólt és két gólpasszt jegyzett az NB I-ben. A 28 éves játékos a sportal.bg-nek adott nyilatkozatában beszélt a magyarországi helyzetről a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, valamint a magyar válogatott elleni Eb-pótselejtező is szóba került.

– Igyekszem megtalálni a pozitívumokat ebben a nehéz szituációban. A helyzet Magyarországon hasonló, mint Bulgáriában, talán 2-3 nap késéssel, de szinte ugyanazokat az intézkedéseket hozzák itt is. Egyelőre nem kezdtük el az edzéseket, az emberek igyekeznek betartani a karantént. A parkok többnyire látogathatóak, sok esetben ott edzek, azt remélem, hogy minél gyorsabban véget ér ez az időszak – adott helyzetjelentést a MOL Fehérvár FC játékosa, majd a magyar fociról is mondott néhány szót. – A legfőbb különbség a bolgár és a magyar foci között, hogy Magyarországon egészen kivételesek az infrastrukturális lehetőségek, hatalmas összegeket invesztáltak az új stadionok felépítésébe és korszerűsítésébe,

de ha a labdarúgást nézzük, akkor azt nem mondanám, hogy jobbak lennének nálunk, talán valamivel nagyobb önbizalmuk van. A fizetések nagyon jó szinten vannak itt.

Milanov a Bulgária-Magyarország Eb-pótselejtezővel kapcsolatban kiemelte, nagyon jól ismeri a magyar válogatottat és biztos benne, hogy legyőzhetik Marco Rossi együttesét.

– Nem olyan együttes, amelytől tartani kellene. Jó csapatuk van, de ugyanazon a szinten vannak, mint mi, egy mérkőzésen pedig bármi megtörténhet. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani, a kérdés az, hogy mindenki bevethető lesz-e és a legjobb játékosokat tudja-e majd a pályára küldeni a kapitányunk. Georgi Dermendzhiev hihetetlenül nyugodt ember, a Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzésünk előtt 2-3 napot is lehetőségünk volt együtt dolgozni. Szerettem a tréningeket, a csapaton belüli hangulatot – nyilatkozta a Vidi labdarúgója.