A MOL Fehérvár FC ukrán középpályása, Jevhen Makarenko a magyarországi tapasztalatairól és a magyar futballról szerzett benyomásairól beszélt hazája egyik futballportáljának.

A magyar nyelv nagyon sajátos, az alapokat tudom, de nehéz kommunikálni. Leginkább angolul beszélünk a csapatnál. Magyarországon a futball is nagyon különbözik a belgiumi játéktól – utalt arra Makarenko, hogy 2017 és 2021 között Belgiumban futballozott.

A belga bajnokság játékosai és a csapatai jóval magasabb szintet képviselnek – fizikailag, technikailag és taktikailag egyaránt. Mondhatom, hogy minden szempontból sokkal erősebb a belga bajnokság. De a magyar ligában így is több olyan csapat van, amelyik megfelelő játéktónusban jó futballt képes játszani. Bátran mondhatom például, hogy a Ferencvárosnak igen jó csapata van.

Ott azért mindenki jól reagált Szergej Rebrov munkájára, hiszen egy olyan csapatot csinált, amely címeket nyert és nagy fölénnyel ment az első helyen. Itt továbbra is szeretik őt és jó szóval emlékeznek rá – idézi a football24.ua a Vidi védekező középpályását, aki 16 őszi bajnokiján 1 gólpasszig jutott.

Nagy fogás a Vidinél: Komoly BL-tapasztalata is van az új igazolásnak