Elsőként a csakfoci.hu számolt be arról bő egy hete, hogy a Videoton a cseh élvonaltól búcsúzott Vysocina Jihlava 21 éves védekező középpályását, a felvidéki Urblík Józsefet szerződtetné. A szlovák utánpótlás-válogatott futballistának még egy évig szól a szerződése cseh csapatánál, így az áráról is egyeztetnie kell(ett) a kluboknak.

A bumm.sk értesüléseinket megerősítve most arról ír: közel a megegyezés a magyar bajnok és a cseh élvonalból kieső Vysočina Jihlava között az ipolysági középpályás ügyében. Úgy tudják, a játékos 4-500 ezer euró körüli összegért válthat csapatot, és a hivatalos bejelentésre már szerdán sor kerülhet, ha az orvosi vizsgálatokon a magyar szakemberek mindent rendben találnak.

Amint azt korábban megírtuk: a futballista megszerzése szlovákiai forrásaink szerint a dunaszerdahelyi DAC-nál is felmerült, úgy tudjuk azonban, hogy a 21 éves játékos elsősorban az NB I-ben folytatná karrierjét.

Urblík 2016 nyarán, Nyitrából igazolt a cseh klubhoz, amelyben összesen 37 élvonalbeli bajnokin kapott szerepet, ezeken 2 gól és 2 gólpassz volt a mérlege. Korábban a Ferencváros érdeklődéséről is lehetett hallani vele kapcsolatban és valósággal berobbant a cseh élvonalba, de a 2017-es éve egy sérülésnek köszönhetően sem sikerült túl jól. Ennek ellenére nagy tehetségnek tartották, tartják még mindig a fiatal védekező középpályást, aki a szlovák U21-es válogatottban is pályára lépett több alkalommal.