Kedden megírtuk, hogy román sajtóhírek szerint már orvosi vizsgálatokon vett részt a tegnapi nap folyamán Székesfehérváron a MOL Fehérvár FC-vel összeboronált középpályás, Dragos Nedelcu, akivel kapcsolatban a román lapok azt is megírták, hogy a szezon végéig kölcsönben érkezik az NB I-es csapathoz, majd nyáron a vételi opció révén akár végleg is maradhat.

Az FCSB elnöke, Gigi Becali ezt meg is erősítette a prosport.ro oldalnak, valamint elégedetten konstatálta a kétszeres válogatott játékosért kapott összeget is.

– Nedelcu már Magyarországra tart, hogy orvosi vizsgálatokon vegyen részt a Vidinél, kétmillió eurót kapok érte két részletben – 500 ezret a kölcsönvételért, 1,5 milliót pedig nyáron. A magyar klub elöljárói ma küldték el az ajánlatukat, én pedig rábólintottam. Nem sok pénz, de mit tegyek? Mondtam valaha is, hogy többet fogok kapni Nedelcuért? Soha nem mondtam ilyet.

Lefogadom, hogy Nedelcunak az is elég lesz Magyarországon, ha egy lábbal játszik.

Szóval azt gondolom, hogy 500 ezer euró egy kölcsönadott játékosért jó összeg – idézi Becalit a prosport.ro.

Nedelcu iránt korábban a Rapid Wien és Sampdoria is érdeklődött, de sajtóhírek szerint az olaszok visszaléptek az üzlettől, mert Becali 6 millió eurót kért érte, és ezután kezdett el engedni a vételárból.

Nedelcu 2017 nyarán igazolt a Viitorultól a bukarestiekhez, ahol összesen 66 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 2-2 gólt és gólpasszt jegyzett. A román válogatottban 2016-ban debütált az Oroszország elleni felkészülés mérkőzésen, majd 2018-ban szintén edzőmeccsen lépett pályára Chile ellen.