Sipos Jenőt pénteken az M1 aktuális csatornán elsősorban arról kérdezték, hogy az MLSZ elnökségének keddi döntései nyomán jelentősen egyszerűsödik a jegyvásárlás az OTP Bank Liga mérkőzéseire.

Valóban pozitív visszajelzések érkeztek a szövetséghez. A mostani intézkedést a sporttörvény módosítása tette lehetővé, ami az elmúlt hetekben módosult. Korábban előírás volt a névre szóló jegyértékesítés, azonban az MLSZ vezetése úgy látta az elmúlt időszakban, hogy javultak a szurkolási körülmények – egyrészt korszerű stadionokban játsszák a mérkőzéseket és szurkolhatnak a szurkolók – másrészt pedig jelentősen lecsökkent az atrocitások száma, ezért is kezdeményezte az MLSZ vezetése a törvénymódosítást – kezdte Sipos Jenő az M1-nek.

Egészen pontosan azt jelenti, hogy a normál besorolású mérkőzéseken a klubokra van bízva, hogy akarnak-e névre szóló jegyértékesítést, vagy sem. A kiemelt kockázatú meccseknél természetesen marad az eredeti előírás. Azonban ez nem azt jelenti, hogy innentől mindent szabad: a szervező, rendező klubok felelőssége a rend, a fegyelem, a biztonság megteremtése, ugyanúgy rendnek kell lennie és maradnia a stadionokban.

A szurkolóknak is üzenném, hogy akiknek szurkolói kártyája van, azok őrizzék meg, hiszen sok kedvezményben részesülhet. Gondolok itt a jegy-elővásárlásra, hiszen 2019-ben indulnak az Európa-bajnoki selejtezők -, és árban is kedvezményt kaphatnak egy szurkolói klub tagjai, és egyéb nyereményjátékon is elindulhatnak, érdemes megtartani a kártyát. Kétségtelen, hogy a mérkőzések döntő többségében nem lesz kötelező a névre szóló jegyértékesítés.

Nagy változást jelentett be az MLSZ: Így juthatnak be a magyar szurkolók a meccsekre

Az MLSZ szóvivője műsorvezetői kérdésre kitért arra, hogy lesznek olyan mérkőzések, amelyekre nem kell esetlegesen szurkolói kártya.

Lehetnek, de ezt természetesen az illetékes bizottság fogja eldönteni minden körülményt figyelembe véve, hogy melyek lesznek azok a mérkőzések, amelyek fokozott biztonságot igényelnek, és melyek azok, amik normál kategóriába tartoznak.

A szurkolók már nagyon várják az Európa-bajnoki sorozatot, bárkivel is játszik a válogatott nagyon sokan lesznek és fontos, hogy ott legyenek a stadionokban és segítsenek a csapatnak, és sportszerűen szurkoljanak ezeken a mérkőzéseken. Nem lenne jó átélni olyan élményeket, mint az elmúlt évben néhányszor, hogy zárt kapus mérkőzés volt Budapesten.

Emlékezhetünk a románok elleni mérkőzésre, illetve nem olyan régen a görögök elleni meccsre, amikor szurkolók nélkül kellett játszani a csapatnak. Ez rendkívül lehangoló a játékosnak, az edzőnek, mindenkinek. Jó lenne, ha hangos és lelkes szurkolás lenne, de csak a sportszerű keretek között. Mozgalmas, izgalmas év előtt áll a magyar labdarúgás 2019-ben.

Sipos megemlítette, gőzerővel zajlanak a 2020-as Európa-bajnokság előkészületei, már most rengeteg érdeklődő van. Nagy szükségük lesz az idei női BL-döntőn az önkéntesekre, de igazán sok önkéntesre az Eb-re számítanak, akik a média és a szervezés részlegben segíthetnek majd.

Végül az épülő új Puskás Ferenc Stadionról is ejtett pár szót.

Napról-napra egyre több elem kerül a helyére, és kívülről úgy látszik, mintha készen lenne a stadion. Természetesen még sok munka van vele. Igazán nagy élmény számunkra az lenne, hogy ha a magyar válogatott a mérkőzéseit ott játszaná le magyar szurkolók előtt, és ez felejthetetlen élmény lenne.

Talán még felülmúlhatná azokat a franciaországi élményeket, amelyeket 2016-ban éltünk át, de azt hiszem, nemcsak Franciaországban, hanem itt is Magyarországon láthattuk, hogy a szurkolókból milyen euforikus érzéseket váltott ki az Európa-bajnokság. Társrendezők vagyunk az Eb-n, amely hatalmas lehetőség a magyar szurkolók és az ország számára, hogy megmutassa magát a világnak.

Magyarország mindig jó rendező volt: mind a csapatok, mind a szurkolók elégedetten fognak távozni Budapestről az Európa-bajnokság után.

(MTI / csakfoci.hu)