Honlapunk több egymástól független forrásból úgy értesült, hogy Amadou Moutari nem hosszabbítja meg a szerződését a Mezőkövesdnél – ami a Transfermarkt szerint június 30-án lejár -, így szabadon igazolhatóvá válik.

Információink szerint a 25 éves játékos a szezon végeztével két és félév után elbúcsúzik a magyar élvonaltól. Úgy tudjuk, Moutari a tunéziai első osztály nyolcszoros bajnokcsapatánál, a Sfaxiennél folytatja pályafutását.

A 21-szeres nigeri válogatott szélső az átigazolási időszak hajrájában idén február közepén igazolt a Ferencvárostól a Mezőkövesdhez. Az akkori információk szerint a játékost a szezon végéig szerződtették a borsodiak. Moutari az idényt megelőzően ágyéksérüléssel bajlódott, és ezért még az ősszel a Ferencváros játékosaként Londonban beavatkozáson esett át.

Moutari a szezonban mindösszesen nyolc tétmeccsen – többnyire csereként – játszott, két gót szerzett, és egy gólpasszt jegyzett. A borsodiakat megelőzően 2017 januárjában igazolt az orosz Anzsi Mahacskalától a Ferencvároshoz, ahol Magyar Kupa-győzelmet, és bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett.

Nem az egyetlen távozó

Honlapunk információi szerint a Mezőkövesd támadója, Koszta Márk is távozik a nyári átigazolási szezonban a borsodi együttestől, és visszatérhet a Budapest Honvédhoz, ahol tagja volt a 2016-17-es bajnokcsapatnak is.