Mezőkövesd – DVTK 0-1 (Rui Pedro 85.)

Kétmeccses eltiltása leteltével visszatérhetett a diósgyőri kispadra Feczkó Tamás, aki két alapemberét is nélkülözte a borsodi rangadón: Márkvárt Dávid és a csapatkapitány Dejan Karan is sérülés miatt maradt ki a keretből. Változás akadt a Mezőkövesd kezdőjében is: két mérkőzés után visszakerült a kezdőbe Nagy Dániel, aki az elmúlt hetekben több lehetőséghez jutó Vajdát szorította a kispadra.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban, már akár a 6. percben vezetést szerezhettek volna, ám Berecz nem tudta tisztára játszani magát, míg a visszatett labdájára lecsapó Pekár ballal a kapu mellé lőtt. Később Cseri, Pillár, Nagy Dániel és Zivzivadze előtt is adódott gólszerzési lehetőség, míg a diósgyőriek az ellenfél tizenhatosáig is csak ritkán tudtak eljutni. Az első félidő utolsó percei hoztak némi változást a játék képébe: a DVTK magához ragadta a kezdeményezést, míg a Mezőkövesd igyekezett kontrákkal zavarba hozni ellenfelét.

A szünet után az első félidőben tapasztaltnál intenzívebb játéknak lehettek szemtanúi a helyszínre látogatók: előbb Polgár közeli fejesénél kellett a gólvonal elől tisztáznia Pillárnak, majd Nagy Dániel lövésénél kellett nagyot védenie Danilovicsnak. A diósgyőriek játékának javulását látva újabb támadókat állított csatasorba Kuttor Attila, érkezett Vajda és Sajbán Máté Nagy Dániel és Pekár helyére. A cserék beszállása új lendületet adott a Kövesdnek, de a DVTK védelmét ma nem tudták feltörni, sőt egy egyéni villanásnak köszönhetően végül a vendégek örülhettek: Rui Pedro cselezte magát tisztára, és lőtt a tizenhatos előteréből ballal a rövid alsó sarokba a 85. percben (0-1).

Győzelmével a Diósgyőr 9 mérkőzéses megszakította a kövesdiek 9 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát, utoljára a Honvéd tudta legyőzni Kuttor Attiláékat még szeptemberben.

 

A mérkőzés egyetlen gólja

 

Rui Pedro gólja a Kövesd ellen

Rui Pedro 90. percben lőtt góljával a Diósgyőri VTK (DVTK) elcsente a 3 pontot a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület otthonából, így megszakadt a kövesdiek hetedik forduló óta tartó hazai veretlenségi sorozata.http://bit.ly/33SwkKc

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

Mezőkövesd – DVTK 1-0 (Rui Pedro 85.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Katanec, Pillár, Silye – Karnitski, Berecz – Pekár (Sajbán M.), Nagy D. (Vajda S.), Cseri – Zivzivadze

DVTK: Danilovic – Orosz D., Brkovic, Polgár K., Tamás – Iszlai, Vági – Hasani, Rui Pedro, Prosser (Bacsa 56.) – Ivanovski (Korbély 91.)