Mezőkövesd–DVSC 3-1 (Berecz 45., Zivzivadze 54., Vajda 82., ill. Adeniji 62.)

Az NB I 10. fordulójának nyitómeccsén a hatodik helyen álló DVSC látogatott a harmadik Mezőkövesdhez. Az első percekben a hazaiak voltak aktívabbak, a 7. minutumban Silye passzolt a középen álló Bereczhez, aki 23 méterről célba vette a jobb alsót, de 1 métert tévedett. Ezt követően a DVSC is életjelet adott magáról, négy perccel később Adeniji kiugratása után Trujic lőtt a tizenhatoson belül, kissé kisodródva a jobb oldalról, de Szappanos szögletre tudta ütni a rövid felsőbe tartó próbálkozást.

A 14. percben is a hazaiak kapusa játszotta a főszerepet: Katanec hátul odapasszolta a labdát Trujicnak, aki így nagy ziccerbe került, ám Szappanos nagy bravúrral védett. Az első negyed óra után többnyire a mezőnyben zajlott a játék, egyik oldalon sem alakult ki nagyobb lehetőség, míg nem a 31. percben egy kis szögletet követően Zivzivadze kapta vissza a labdát Cseritől a 16-oson belül, a grúz támadó egy szép csellel befelé húzott, majd estében a jobb felsőt vette célba, de egy keveset tévedett.

A 44. percben ismét Szappanos bravúrja akadályozta meg a Lokit a gólszerzéstől, Tőzsér szabadrúgása 24 méterről a bal felsőbe tartott, a hazai kapus azonban szögletre mentett. Egy perccel később pedig megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Berecz 20 méterről eleresztett távoli lövése a jobb felsőben kötött ki, 1-0.

Berecz Zsombor bombagólja a DVSC ellen

Az első félidő végén sült el Berecz Zsombor lába, a Mezőkövesd bombagóllal szerzett vezetést a Debrecen ellen.Élő közvetítés: http://bit.ly/2JqmUhH

Közzétette: M4Sport – 2019. október 26., szombat

A második félidőben megnövelte előnyét a Mezőkövesd, Zivzivadze a 16-oson belül verekedte át magát a védőkön, majd a jobb alsóba helyezett, 2-0.

Zivzivadze gólja a DVSC ellen

Zivzivadze + kis szerencse + kötény = állva hagyott DVSC-védelem, Mezőkövesd-gól.De a meccs még nem dőlt el, itt nézheted élőben:

Közzétette: M4Sport – 2019. október 26., szombat

A DVSC azonban nem adta fel, a 61. percben már szépített is így újra nyílttá tette az összecsapást: egy beadást követően Trujic fejelte vissza Szécsinek, akinek a lövése után Adenijihez került a labda, majd közelről a jobb felsőbe lőtt, 2-1.

A szépítő gólt követően csak kisebb mezőnyfölényt tudott kialakítani a DVSC, de helyzetekig nem jutott, magabiztosan állt a lábán a mezőkövesdi védelem. Mindkét tréner cserékkel próbálta meg frissíteni csapatát, ez pedig Kuttor Attilának jött be jobban, hiszen a 81. percben a padról beszálló Vajda Sándor ismét kettőre növelte a borsodiak előnyét, amivel el is dőlt a mérkőzés: Zivzivadze iramodott meg a bal oldalon, Szatmárit becsapta, majd remekül centerezett, középen üresen érkezett Vajda és ziccerben a jobb alsóba helyezett, 3-1

A hátralévő időben Zivzivadze és Ferenczi is próbálkozott még gólszerzéssel, ám újabb találat már nem esett, a Mezőkövesd megérdemelten tartotta otthon a három pontot.