Az utolsó forduló nyitómeccsét két nem túl jó formában lévő csapat, az előző öt találkozóján egyaránt csak egy-egy győzelmet jegyző Mezőkövesd és Újpest játszotta.

I. félidő

A hazai pályán játszó borsodiak keményen bekezdtek, már a 3. percben náluk volt az előny: Csongvai szorongatásában tolta meg Cseri váratlanul a labdát az alapvonal felé, majd a baloldalról, a 16-oson belülről középre adott, ott pedig érkezett Jurina és 4 méterről a bal sarokba fejelt, 1-0.

Öt perccel később közel volt az újabb hazai gól, ekkor Cseri baloldalról adott be egy szabadrúgást, ezúttal pedig Drazic érkezett középen, teljesen üresen, ám négy méterről középre fejelt, így Pajovic védett.

Az Újpestnek sem kellett tíz perc sem, hogy mutasson valami életjelet támadásban, a liláknál Beridze passza után Zivzivadze csinált egy cselt, majd 12 méterről lőtt, Piscitelli viszont leért és mentett. Még mindig csak a 15. percben, amikor újabb helyzetet jegyezhettünk fel: Piscitelli nagy kirúgását Jurina csúsztatta meg a félpályánál, ami tökéletes volt Drazicnak, aki egészen a 16-osig vitte a labdát, ott csinált egy cselt, majd 14 méterről fölé lőtt.

A 22. percben Antonov beadását fejelte pont középre Zivzivadze 8 méterről, ám ezt követően enyhült az iram és már csak a játékrész hajrájában kerültek újra veszélybe a kapuk. Nem sokkal a hármas bírói sípszó előtt két lehetőség is adódott az Újpest előtt, előbb Mitrovic jobboldalról érkező beadását Koutroumpis fejelte centikkel a léc fölé öt méterről, majd Croizet ívelte be a védők mögé a labdát, Beridze pedig hat méterről üresen fejelhetett, a jobb alsóba tartó labdát viszont Piscitelli nagy bravúrral védte.

II. félidő

A fordulás után két percet sem kellett várni az első komolyabb helyzetre, Beridze egy szép egyéni alakítást követően csinált lövőhelyzetet magának, de Piscitelli ezúttal lábbal védett nagyot.

Négy perccel később a túloldalon született majdnem gól Antonov nagy hibájából, az eladott labdájára Jurina csapott le, majd megcsinált Csongvai mellett egy cselt és 11 méterről kevéssel lőtt a jobb alsó mellé.

Az addig remekül védő Piscitellinek végül nem lett tökéletes a meccse, miután az 59. percben Beridze lőtt kapura 15 méterről, a középre tartó “csemegét” pedig az olasz kapus nem tudta fogni, a kipattanóra érkezett Katona és öt méterről a hálóba pofozta a labdát – 1-1.

Hét perccel később pedig már a vendégeknél volt az előny: Cseke passzolta hátra a labdát, ám röviden, ami így egy becsúszó lábról Beridze elé pattant, a grúz támadó pedig 13 méterről a bal alsóba csavart – 1-2.

A 69. percben Beridze vette célba ismét a bal alsót egy csavarással, Piscitelli ezúttal viszont ujjheggyel hatalmasat védett és kapufára tolta a labdát. Két minutummal később azonban kétgólosra hízott a vendégek előnye: Csongvai jobboldalról érkező lapos beadását lőtte hat méterről a rövid, bal alsóba Zivzivadze – 1-3.

A Mezőkövesd még igyekezett szépíteni a hátralévő időben, két percen belül kétszer is veszélyeztetett fejjel Kocsis és Besirovic révén. A 88. percben debütált a Mezőkövesd saját nevelésű játékosa, a 17 éves Bodnár Attila is.

A hazaiak erejéből már csak egy gólra futotta az utolsó másodpercekben, amikor Besirovic előzte meg Pajovicot és a hálóba fejelt. Semmi másra nem maradt már azonban idő, így az Újpest mindhárom pontot elvitte Kövesdről.

NB I, 33. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 2-3 (Jurina 3., Besirovic 92., ill. Katona 59., Beridze 66., Zivzivadze 71.)

Kövesd: Piscitelli – Farkas (Kocsis, 46.), Pillár, Karnitski, Vadnai (Bodnár, 88.), Vajda – Cseke, Cseri (Madarász, 61.), Qaka (Besirovic, 61.) – Drazic (Csurko, 72.), Jurina.

Újpest: Pajovic – Pauljevic (Simon, 60.), Koutroumpis, Csongvai, Antonov – Mitrovic (Mack, 46.), Boumal – Beridze, Katona (Kovács D., 60.), Croizet (Bjelos, 84.) – Zivzivadze.