Honlapunk elsőként számolt be róla szerdán, hogy a Mezőkövesd házi gólkirálya, Stefan Drazic a kínai másodosztályba igazol. Néhány órával később hivatalossá vált, hogy a szerb támadó Huszti Szabolcs és Elek Ákos korábbi klubjába, a Csangcsun Jatajba írt alá, csütörtök délután pedig az is kiderült, hogy kivel pótolja őt a borsodi együttes.

A mezőkövesdiek bejelentették, hogy a négyszeres felnőttválogatott center, Budu Zivzivadze hároméves szerződést írt alá a sárga-kékekhez.

A huszonöt éves center eddig négy alkalommal szerepelt Grúzia nemzeti együttesében, hazájában pedig kétszer is gólkirályként fejezte be a bajnokságot. Érdekesség, hogy a jelenleg futó pontvadászat góllövőlistáján is előkelő helyen áll a Zsóry új szerzeménye, tehát valóban egy veszélyes játékossal gyarapodott a mezőkövesdi keret. Zivzivadze a négy felnőtt mérkőzésen túl, az U21-es korosztályig bezáróan, minden utánpótlás korcsoportban oszlopos tagja volt a különböző válogatottaknak.

A Mezőkövesd Zsóry FC-vel hároméves szerződést aláíró támadó Grúzián belül a Dinamo Tbilisi, a Torpedo Kutaisi, az FC Samtrediacsapataiban szerepelt, míg külföldön a dán Esjberg együttesében. Budu Zivzivadze csütörtökön már csatlakozott is új alakulatához, amellyel elkezdte a közös munkát, szombaton pedig az ukrán FC Minaj elleni felkészülési mérkőzésen a pályán is kipróbálhatja a Kuttor Attila irányította szakvezetés – írja a mezokovesdzsory.hu.