Korábban három klub, a listavezető FTC, valamint a kiesés ellen küzdő Kisvárda és ZTE jelentette be, hogy elkezdték a kiscsoportos edzéseket (a Fradinál nem is álltak le). Szombaton a bajnokság meglepetéscsapata, a tabella harmadik helyén álló Mezőkövesd-Zsóry hivatalos honlapján tette közzé, hogy a múlt héten náluk is elkezdődtek a tréningek.

A matyóföldi városban 4-5-ös csoportokban, a biztonsági előírások maximális betartása mellett készülnek a labdarúgók, akik 30-40 perc eltéréssel érkeznek a pályákra. Szigorú és következetes szabályok mellett, egymástól legalább másfél méteres távolságot tartva edzenek.

– A Mezőkövesd Zsóry FC fejlett infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy a jelenlegi különleges élethelyzetben is formában tudjuk tartani focistáinkat. Több pályán párhuzamosan is tudunk edzéseket tartani, emellett megfelelő ütemben beosztva tudják a kis létszámú csoportok a pályákon váltani egymást – mondta el Tóth László szakmai igazgató a klubhonlapnak, hozzátéve, hogy számukra kiemelt fontosságú a megfelelő biztonság.

A közös felkészülést múlt héten kezdték, heti három alkalommal tartanak kiscsoportos, több napon pedig egyéni, személyre szabott kondicionáló edzéseket. Utóbbiakat otthon végzik a játékosok, az erőnléti edzők instrukciói alapján.

– Várjuk a döntést a bajnokság folytatását illetően, és addig is készülünk, hogy ne érjen minket váratlanul és felkészületlenül a következő időszak, csapatunk minden tagja megfelelő formában legyen – hangsúlyozta a szakember.