I. félidő:

A Pintér Attila vezetőedzőt eltiltása miatt a lelátón tudó Mezőkövesd jól kezdte a mérkőzést, a 13. percben Jurina beadása után Cseri átvette a labdát, majd 10 méterről a léc alá vágta (1-0).

A Budafokot érezhetően megfogta a bekapott gól, félórányi játék után azonban magukhoz tértek a vendégek. A 36. percben némileg váratlanul egyenlített az újonc: Nagy Dániel a tizenhatoson belül megrúgta Kovács Dávidot, Berke játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a sértett a jobb sarokba helyezte (1-1).

A szünet előtt Medgyesnek volt még egy jó lövése éles szögből, amit Szappanos megfogott.

II. félidő:

A második félidőt is jól kezdte a Mezőkövesd. A 60. percben Besirovic visszagurítását követően a csereként beállt Vojtus lőtt a kapuba (2-1).

A 64. percben Filkor gyönyörűen vett át egy labdát a félpályánál, majd szépen felfejlődött a támadás, melynek végén Skribek 16 méteres lövését fogta Szappanos. Nem sokkal később Vojtus fejelt fölé 7 méterről.

A vége 2-1 lett, a Mezőkövesd harmadszor is legyőzte ellenfelét a bajnokságban, ezzel a vereségével a Budafok kiesőhelyen mehet a háromhetes bajnoki szünetre, mag a hazaiak az ötödik pozícióban várják a tavaszi folytatást.

A Kövesd zsinórban 13. meccsén maradt veretlen az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Mezőkövesd – Budafok 2-1 (Cseri 13,, Vojtus 60., ill. Kovács D. 36. – 11-esből)

A meccs közvetítése percről percre itt! 

Később:

17:00: FTC-Paks – élőben itt!

19:15: Puskás Akadémia – MOL Fehérvár