Tavasszal Mezőkövesden szerepel kölcsönben a Baník Ostrava 23 éves balhátvédje, Denis Granečný – számolt be a klub hivatalos honlapja. A cseh játékosról még azt írták a helyi lapok a múlt héten, hogy a szintén cseh élvonalban szereplő Bohemianshoz kerül, ám végül a Supka Attila által irányított borsodi együttes lett a befutó.

– Miután nem volt megegyezés Bohemians csapatával, megkeresett minket a Mezőkövesd. Denis ma (csütörtökön – a szerk.) már Magyarországra utazott és klubszinten nekünk már csak adminisztratív feladataink maradtak – mondta Alois Grussmann, a Baník Ostrava sportigazgatója.

A baloldali középpályásként és balszélsőként is bevethető futballista a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 12 mérkőzésen 5 assziszot osztott ki. Korábban 15 alkalommal tagja volt az U21-es cseh válogatottnak is. Granečný az elmúlt három évben a Bánik Ostrava mellett szerepelt a holland Emmen és a cseh Ceské Budejovice gárdájában is, de sehol nem tudott rendszeres játéklehetőséghez jutni.

Az elmúlt időszakban a Ferencváros szintén Csehországból erősítette meg keretét, miután szerződtették Ceské Budejovice nigériai támadóját, Fortune Bassey-t.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a Mezőkövesd hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy szerződtették Denis Granecny-t.

Újabb magyar válogatott játékos iránt érdeklődik a DAC – az NB I-ből van kiszemelt