137 néző előtt játszott felkészülési mérkőzést egymással az NB II-es Diósgyőri VTK és az elmúlt napokban edzőváltáson áteső Mezőkövesd Zsóry FC a DVTK Stadionban.

A 10. percben máris megszerezte a vezetést az NB I-es csapat, egy kontra végén Marin Jurina lőtt a kilépő Borsos mellett a kapuba, 0-1. Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de újabb gólra a szünet utánig kellett várni: a 71. percben egy szemre is tetszetős diósgyőri akció végén Makrai adott egy passzt Németh Máriónak, aki félfordulatból lőtt nagy gólt a vendég kapuba, 1-1.

A következő hat percben viszont háromszor is betalált a Mezőkövesd, előbb Drazic, majd Vojtus, végül pedig Kocsis volt eredményes, így alakult ki a 4-1-es vendég győzelem – derül ki a dvtk.eu közvetítéséből.

Felkészülési mérkőzés, DVTK Stadion

Diósgyőri VTK (NB II)–Mezőkövesd Zsóry FC 1-4 (Németh 71. p., ill. Jurina 10., Drazic 72., Vojtus 74., Kocsis 78.)

DVTK 1. félidő: Borsos – Polgár, Szeles, Szatmári, Bokros – Jurek, Zsemlye, Oláh B., Könyves – Molnár G., Hornyák.
2. félidő: Borsos (Bánhegyi B., 79.) – Eperjesi, Hegedűs, Szatmári, Bárdos – Szeles (Kispál, 70.) – Kocsis D., Németh M., Bertus, Makrai – Horváth Z.

Mezőkövesd-Zsóry FC 1. félidő: Piscitelli – Pillár, Katanec, Farkas D., Martínez, Cseke, Karnitski, Cseri, Vutov, Nagy D., Jurina.
2. félidő: Tordai – Baki, Kocsis G., Chrien, Lakvekhliani, Szépe, Dražić, Vojtuš, Madarász, Vadnai, Calcan.

Kondás Elemér: ,,Mindenkinek próbáltunk a mai napon lehetőséget adni, ezért volt két félidei csapat. Egyáltalán nem vagyok megelégedve a mai edzőmérkőzéssel, nem erre készültünk, nem ezt vártam a csapattól. Ellenfelünk letámadott minket, mi pedig rengeteg hibát követtünk el. Akkor tudtunk támadásokat kialakítani, amikor sikerült két-három passzt csinálni.” (dvtk.eu)

Supka Attila: ,,Belegondolva, hogy tegnap kezdtük a közös munkát, elégedett vagyok a teljesítménnyel. Támadásban, védekezésben és az átmeneti játékban is nagyon sok mindent viszont láttam a csapattól, amit előzetesen megbeszéltünk. Úgy tapasztalom, hogy a játékosok partnerek a közös munkában, ez mindenképpen biztató a folytatást illetően.” (mezokovesdzsory.hu)