Az ötödik Zalaegerszeg annak tudatában lépett pályára Mezőkövesden, hogy győzelem esetén a negyedik helyre léphetnek előre. A találkozó előtt már lehetett tudni, hogy a vendégek vezetőedzője, Waltner Róbert sárgalapos eltiltás miatt nem lehet ott csapata kispadján, így a lelátóról követte az eseményeket.

I. félidő

A 10. percben a ZTE előtt adódott a mérkőzés első lehetősége. Meschack tálalt szépen Tajti elé, aki a kimozduló Tordai mellett középre passzolta a labdát, de Cseke fegyelmezetten zárt vissza és a gólvonal elől menteni tudott.

A 32. percben előnyhöz juttathatott volna a Mezőkövesd. Besirovic ívelt balról középre egy labdát, amire Jurina becsúszva érkezett. A csatár mintegy 6-7 méterről próbálkozott, de lövése középre ment, így Demjénnek nem okozott gondot.

II. félidő

Jurina a második félidőben is feltűnt a ZTE kapujánál, a 63. percben nagyot küzdött Mocsival egy labdáért, majd 16 méterről lőtt kapura. Kísérletét Demjén a kapu fölé tolta.

Percekkel később Farkas kapott jó labdát és tört be a tizenhatoson belülre, ám ziccerben elesett az ötös jobb sarkánál, így lövésig sem jutott el.

A 89. percben Mocsi kezére pattant a labda, mikor a Kövesd kontrát vezetett. Körülbelül 20 méterről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, de Besirovic próbálkozásában nem volt elég erő, így Demjén ezt is hárítani tudta.

A mérkőzés után mindkét csapat megőrizte helyét a tabellán. A ZTE az ötödik, a Mezőkövesd a tizedik helyről várja a folytatást.

OTP Bank Liga 24. forduló

Mezőkövesd-ZTE 0-0

Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Bilali, Pillár, Vadnai – Besirovic, Cseke, Qaka (Babati, a szünetben) – Ikenne-King (Cseri, a szünetben), Jurina (Vutov, 81.), Kis (Drazic, 60.)

(cserék: Antal, Drazic, Babati, Karnitski, Granecny, Cseri, Vutov, Vajda, Madarász)

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi (Spoljaric, a szünetben) – Halilovic, Sankovic – Meschack, Tajti (Szalay, 90.), Bedi – Koszta (Zsóri, 75.)

(cserék: Gyurján, Zsóri, Huszti, Milovanovikj, Sebestyén, Spoljaric, Posztobányi, Rebernik, Szalay)