Gólkirályként érkezett Grúziából Mezőkövesdre a nyári átigazolási szezonban Budu Zivzivadze, aki az NB I-be is hamar beilleszkedett, tizenegy eddigi fellépésén már hat gólt szerzett és két gólpasszt is kiosztott, aminek köszönhetően vezeti csapata házi góllövőlistáját. A háromszoros válogatott grúz támadó a borsodiak hivatalos oldalának nyilatkozott a Magyarországon töltött eddigi időszakról és a magyar nyelvről.

– Nagyon boldog vagyok, hogy itt játszhatok, minden téren kiváló helyzetben vagyunk, hiszen páratlan körülményeket biztosít a klub vezetősége a játékosoknak, a szakmai stáb pedig kihozza belőlünk a maximumot – válaszolta a Mezőkövesd Zsóry FC házi góllövőlistájának éllovasa, Budu Zivzivadze. – Mindenképpen meg kell említeni ezek mellett, hogy remek labdarúgók alkotják a keretet.

Nem udvariasság, őszintén mondhatom, nagyon jó döntést hoztam azzal, hogy ide igazoltam.

Eddig hat gólt szereztem a bajnokságban, ami nagyon boldoggá tesz. Ez az én feladatom, ezzel tudom a legjobban segíteni a csapatot. A célom az, hogy ennél is eredményesebben szerepeljek, nem titkolt álmom pedig az, hogy gólkirály legyek Magyarországon is. Remek összhangban vagyok a társakkal, nagyon élvezem a játékot.

A 25 éves csatár szerint teljesen megérdemelten áll jelenleg a dobogó harmadik fokán a Mezőkövesd, titok azonban nincs, az viszont látható, hogy nagyon jó az összhang a klubon belül.

– Tényleg minden feltétel biztosított mind szakmailag, mind technikailag ahhoz, hogy ilyen szinten teljesítsünk. Jó futballt játszunk, senkinek sem egyszerű ellenünk – folytatta a grúz játékos, majd a Kaposvár elleni következő bajnokiról is beszélt.

Egy könnyű mérkőzés sincs a magyar bajnokságban, így senkit ne tévesszen meg ellenfelünk jelenlegi helyezése!

Harcos ütközet lesz, ez teljesen biztos, de nem érdemes összehasonlítani az első körös találkozónkkal, hiszen az még nagyon a szezon elején volt. Természetesen itthon akarjuk tartani a három pontot, mással nem is lennénk elégedettek.

Zivzivadze a nyelvtanulással kapcsolatban elmondta, elképesztően nehéz szavak vannak a magyar nyelvben, a kiejtés pedig igazi megmérettetés számára.

– Örülök, hogy erre is nyílik lehetőség számunkra, mindent megteszek, hogy a lehető leghamarabb sikerüljön fejlődnöm. A kedvenc szavam pedig a köszönöm – folytatta a csatár, aki legutóbb 2018 júniusában lépett pályára a grúz nemzeti csapatban a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen. – Egy sportoló számára a legnagyobb megtiszteltetés, ha képviselheti a hazáját. Eddig négy alkalommal már megadatott nekem, hogy címeres mezben futballozhassak. Természetesen nagy álmom, hogy további találkozókon játszhassak Grúzia színeiben, és úgy érzem, Mezőkövesden minden adott ahhoz, hogy ez sikerüljön.