A 21 évs Luka Lakvekheliani megszerzésén jó ideje dolgozik a Mezőkövesd, a grúz FC Saburtalo balbekkjéért a korábbi helyi sajtóhírek szerint egy belga és egy lengyel csapat is érdeklődött, de a csakfoci.hu információi szerint mostanra jó eséllyel eldőlt, hogy a fiatal játékos Borsod megyébe igazol.

A grúz utánpótlás-válogatott futballista fontos posztra érkezhet a matyóföldiekhez, akiknek Silye Erik távozása miatt mindenképpen szükségük volt egy balbekkre. A 175 centiméter magas és fiatal kora ellenére már bajnoknak és kupagyőztesnek számító Lakvekheliani alapembernek számít a Saburtalónál, összesen 81 tétmeccsen viselhette már klubja mezét, ezeken 2 gól és 10 gólpassz volt a mérlege.

Érkezésével egy jól megszokott sorozat folytatódhatna a hazai átigazilási piacon, hiszen Grúzia most már hosszabb ideje az egyik kedvelt és bevált piaca az OTP Bank Liga csapatainak, olyan futballisták érkeztek a kaukázusi országból a magyar bajnokságba az utóbbi években, mint Budu Zivzivadze (Mezőkövesd, majd Fehérvár), Lasha Dvali (FTC), Bachana Arabuli (Balmazújváros, majd Puskás Akadémia) vagy Murtaz Daushvili (DVTK, majd Haladás).

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS: