Az NB I 28. fordulójában a Davide Lanzafame nélküli Ferencváros ahhoz a Mezőkövesdhez látogat, amely legutóbb több mint két hónapja kapott ki otthon bajnoki mérkőzésen. A borsodi csapatnál fontos szerep hárul a védelem bal oldalán Silye Erikre, aki éppen a zöld-fehérektől érkezett kölcsönben a most futó szezonra, a klubhonlapnak adott interjújában pedig arról is beszélt, hogy pluszmotivációt jelent-e a számára, hogy a Fradi ellen lép pályára.

– Természetesen, ez nem is kérdés. Ez már idén a harmadik meccsünk lesz ellenük, így a drukk egy picit kisebb mint mondjuk az első előtt. Szeretnék bizonyítani, illetve megmutatni azt, hogy mire vagyok képes – mondta Silye, majd kitért arra is, van- olyan volt csapattársa, akivel ilyenkor beszél a forduló előtt?

Érdekes dolog,

de én olyan vagyok, hogy arra a hétre teljesen félre rakom a barátságot.

Nem szeretek meccs előtt az ellenfél játékosaival beszélni. Majd a lefújás után! – folytatta a kövesdi védő, aki elárulta, minden hétvégére ugyanúgy készülnek, nincs ez másképp akkor sem, ha a listavezetőről van szó.  – Fontos, hogy saját magunkra figyeljünk. Fejben, taktikailag és fizikálisan is remek állapotban vagyunk, megteszünk mindent, hogy meglepjük a Fradit.

Ettől függetlenül tudjuk, hogy a zöld-fehérek ellen mindig más játszani.

Nem véletlenül vezetik a tabellát, de nekünk az a dolgunk, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Silye hozzátette, bárki ellen felveszik a versenyt, így minden hétvégén a legjobbat szeretnék kihozni magukból és nagyon reméli, hogy telt ház lesz Mezőkövesden, mert számára óriási motivációt jelent, ha sok szurkoló látogat ki.

– Azt gondolom, hogy az igazi futballhoz nélkülözhetetlen az a hangulat, amit a drukkerek képesek teremteni. Ilyen alkalmakért érdemes játszani. Kicsit elcsépelt, de nagy igazság: a néző a tizenkettedik játékos – mondta a 22 éves játékos.

Fradi: Lanzafame számonkérte Rebrovot, büntetést kapott – reagált a klub