Haladás – Puskás Akadémia 1-5 – összefoglaló itt, a meccs eseményei percről percre itt

Mészöly Géza (Haladás): Nem úgy indult a mérkőzés, hogy öt gólt kapunk…Érzésem szerint a vezető gólunkig összeszedetten, koncentráltan futballoztunk. Ezt követően megváltozott a játék képe, sok volt a kemény belemenés, az adok-kapok mindkét oldalon. Túl sokat foglalkoztak a játékvezetői ítéletekkel játékosaim. A második félidő eleji döntő hiba megváltoztatta a mérkőzést, aztán újabb egyéni hibákból további gólokat kaptunk. Nagyából 15-20 perc alatt kivégeztük magunkat, szétestünk és szégyenteljes vereséget szenvedtünk. Fel kell emelnünk a fejünket, játékosként és edzőként is kaptam már ilyen nagy zakót – most derül majd ki, ki milyen karakter.” (haladas.hu)

Pintér Attila (Puskás Akadémia): Korábban sokszor játszottunk jól, de a végjátékban pontatlanok voltunk. Mondtam is, előbb-utóbb valaki beleszalad a késbe. A fiatal, jó erőkből álló Haladás nem tudott mit kezdeni a mélységi indításainkkal. Játékosaim 0-1 után is ugyanúgy próbáltak játszani – büszke vagyok rájuk. Az elmúlt fordulók során – jó magyar szokás szerint – sokan temettek bennünk, de a fiúk megmutatták emberi nagyságukat. Bízom a hasonlóan jó folytatásban, gratulálok csapatomnak, a Haladásnak pedig sok sikert kívánok.” (haladas.hu)

Honvéd – Debrecen 1-3 – összefoglaló itt, a meccs eseményei percről percre itt

Erik van der Meer (Honvéd): “Az első félidőben jó futballt játszottunk, sok pontos passzal, de lassan építkeztünk. Sok helyzetet alakítottunk ki, sajnos ezeket ki is hagytuk. A megítélt tizenegyest többször visszanéztem, nem volt az, de ez benne van a játékban. A második gól után futottunk az eredmény után, de egy kontra után a Debrecen megszerezte a harmadik gólját is. Jól jön majd a szünet számunkra.”

Herczeg András (Debrecen): “Kellemes meglepetést szerzett a csapat, a játékosok nagyon fegyelmezetten játszottak. A második félidőben már nem hagytunk nagy helyeket az ellenfélnek a pálya tengelélyében. Többféle felállási formában léptünk pályára, nehéz volt a Honvéd magas embereit semlegesíteni, ezért is cseréltük be Mészáros Norbit. A játékosok minden elismerést megérdemelnek.”