A 11. fordulóban regisztrálták a 2016/2017-es idény nézőcsúcsát, 23 ezer szurkolót az OTP Bank Ligában, most, a 33. fordulóban jó esély van rá, hogy ez megdőljön. Lássuk is, miért.

Az NB I első körének végén a 11760 szurkolót vonzó Ferencváros – Újpest derbi járult hozzá a magas adatokhoz, s bár valószínűleg szombaton egyik stadionban sem lesznek ennyien, van esély a “rekorddöntésre”.

A Honvéd – Videoton “bajnoki döntőre” az összes jegy elkelt, 8516 néző szurkol majd a helyszínen, és lennének további érdeklődők is, de a Bozsik Stadionba többen nem férnek be.

A Diósgyőr – Debrecen kiesési rangadó is vonzza a drukkereket, annak ellenére is, hogy Mezőkövesden rendezik. Mind a 4100 jegy elkelt elővételben, így már 12616-nál járunk.

Ha már korábban eldől a bajnokság, vagy nagyobb tétje lenne a Fradi vagy az Újpest számára, a forduló meccse lehetne a Ferencváros – Újpest derbi a Groupama Arénában. A Fradi tavalyihoz képest gyengébb szereplése ellenére is 6-7000 ember rendre kilátogat az FTC hazai meccseire, s mivel most mégiscsak az Újpesttel mérkőzik csapatuk, nem elképzelhetetlen a 8-9000-es nézőszám.

Paks nem arról híres, hogy kiemelkedő nézőszámok szülessenek stadionjukban, most, az MTK elleni mérkőzésen viszont biztosan nem kevés MTK-szimpatizáns is ellátogat Paksra, illetve a hazai drukkerek is utoljára láthatják az idényben a Csertői-csapatot.

A Vasas Mezőkövesd elleni mérkőzésén a bajnoki bronzérem dőlhet el, valamint az angyalföldiek egy sikeres bajnoki idényt zárnak le, valószínűsíthető tehát a – legalább – 2000 fő feletti nézőszám.

A forduló legkevesebb téttel bíró mérkőzése a Haladás Gyirmót elleni, soproni meccsre, de ha csak az átlagokat nézzük, bő kétezer szurkolóra számíthatunk ezen a helyszínen is.

Ezen becsléseink szerint a mintegy huszonhatezres össznézőszám túlzás nélkül elképzelhető, és lehet, hogy például a Vasas esetében alá is becsültük a nézőszámot.