Lassan a nagy tavaszi hajrájához ér mind az NB I, mind az NB II idénye. Az élvonalban a Ferencváros és a MOL Fehérvár FC küzdhet meg az aranyért a hátralévő három hónapban, a másodosztályban pedig jelenleg az MTK Budapest és a Budafok tűnik befutónak a feljutásért folyó versenyfutásban, igaz, a magasabb fokozatba kapcsolt Vasas is becsatlakozhat még a különcsatába.

Az MTK Budapest menetelésében nagy szerepe van annak a Michael Borisnak is, aki a múlt nyáron került a szakmai irányváltást is bemutató kék-fehérek kispadjára, és hogy jó döntést hozott a kék-fehérek tulajdonosa, Zakor Sándor és sportigazgatója, Polyák Balázs, azt a számok is alátámasztják.

A korábban a korosztályos válogatottaknál is dolgozó német szakember vezetésével a kék-fehérek 30 idénybeli tétmérkőzésükből 22-t megnyertek, és 5 döntetlen mellett csak 3 vereséget szenvedtek el. Az MTK pedig a legtöbb rúgott  góllal (25 meccsen 56 találat) vezeti az NB II tabelláját annak ellenére, hogy a teljes hazai mezőnyben talán a kék-fehérek foglalkoztatják a legtöbb fiatalt.

Külön kiemelendő, hogy az MTK a Magyar Kupában is HIBÁTLAN EDDIG, többek között az élvonalbeli Diósgyőrt is elbúcsúztatva, ráadásul a Boris-csapat mondhatja el magáról egyedüliként a negyeddöntősök közül, hogy még gólt sem kapott az eddigi mérkőzésein. Gólkülönbsége a sorozatban eddig 10-0.

Ha a papírforma igazolódik a legjobb nyolc között is (ahol az MTK a Doroggal találkozik), akkor a Merkantil Bank Liga listavezetője jó eséllyel elődöntőt játszhat majd a kupában, méghozzá egyedüli másodosztályú csapatként.

De visszatérve még Borisra: a hazai profi osztályokat tekintve egyedüli edzőként több mint 55 bajnoki pontot (56-ot) szerzett már az idényben (meccsenként 2,24-et ), és olyan trénereket előz meg ezen a téren, mint a budafoki Csizmadia Csaba (53), a ferencvárosi Szergej Rebrov (49) vagy a mezőkövesdi Kuttor Attila (41).

Az eddig legtöbb pontot szerző edzők a hazai profi osztályokban (2019/2020):

1. Michael Boris (MTK Budapest): 56

2. Csizmadia Csaba (Budafok): 53

3. Szergej Rebrov (FTC): 49

4. Kuttor Attila (Mezőkövesd) és Gál István (Siófok): 41-41

6. Visinka Ede (Csákvár): 39

7. Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): 38

8. Csertői Aurél (Gyirmót): 37

9. Lipcsei Péter (Soroksár): 34

10. Giuseppe Sannino (Bp. Honvéd): 33